Fartglad byrådskandidat trækker sig: Kørte 243 km/t

Elo Christoffersen

|

27/09/2013

Dagens topnyheder

Byrådskandidat og politisk leder for Liberal Alliance i Fredericia, Kent Hedemann Kristensen, trækker sig efter det i går kom frem, at han havde trådt lidt hårdt på speederen på den tyske autobahn. Han havde nemlig afsløret sig selv ved at lægge et billede på Facebook af speedometret, der viste en fart på 243 km/t.

I en kommentar til billedet indrømmede spidskandidaten i går, at det var taget med hans iPhone, hvilket vil sige, at han kun har haft én hånd på rattet, mens han drønede af sted i vanvittig høj fart i Tyskland.

- Jeg trækker mit kandidatur, førdt og fremmest fordi jeg ikke ønsker at skade mine medkandidater ude i landet og gode kolleger på Christiansborg yderligere. Liberal Alliance har opnået utrooligt meget på relativt få år, og mange mennesker arbejder seriøst med en vigtig mission. Mine handlinger skal ikke stå i vejen herfor, siger Kent Hedemann Kristensen til Fredericia Dagblad.

Afslørende billede: LA-spidskandidat kørte 243 km/timen

Det afslørende billede er taget den 23. oktober 2012. Samme dag brugte han "check ind"-funktionen på Facebook flere gange. Om morgenen var han i Fredericia, hvorefter han tilsyneladende var i Varde om eftermiddagen, for så at være tilbage i Fredericia om aftenen. Hans opdateringer på Facebook-siden melder intet om en tur til Tyskland den pågældende dag.

Det er ikke ulovligt at køre 243 km/t på autobahn i Tyskland, men det er ulovligt at tage billeder samtidig med at man kører.

Dagens.dk forsøgte i går at få en kommentar fra den fartglade kandidat, men han ønskede ikke at kommentere sagen yderligere.

Alle opdateringer fra den 23. oktober 2012 er iøvrigt nu blevet slettet fra Kent Hedemann Kristensens Facebook-profil.

Det er ikke første gang, at Kent Hedemann Kristensen får opmærksomhed på grund af sine Facebook-opdateringer.

I juni søgte han sort rengøringshjælp via det sociale medie. Et opslag som han dog senere forklarede ikke var seriøst ment.