Fartkontrol bliver forbedret med omfattende overvågning

Massiv overvågning af de danske veje har givet politiet bedre mulighed for at placere deres fotovogne, så de kan fange landets fartsyndere.

Ved Aalborg Universitets institut for datalogi har man de seneste år udviklet et landkort, der helt konkret viser, hvor og hvornår danskerne overtræder fartgrænsen.

Kortet kan bidrage til bedre fartkontrol, mener lektor Kristian Torp fra Center for Data-intensive Systemer, Daisy, ved Institut for Datalogi på Aalborg Universitet.

- Idéen er, at man med det her kort har mulighed for at gå ind og se, hvor og hvornår det giver mening at lave en fartkontrol, og hvor det ikke giver mening at lave en fartkontrol, siger han til Ritzau.

Kristian Torp håber, at kortet kan give en mere analytisk tilgang til fartkontrol, og oplyser også, at alle og enhver kan gå ind og følge kortet på nettet.

Kortets oplysninger er baseret på data fra 17.000 køretøjer, der kører på de danske veje. Det er primært data fra trafikselskaber og eksempelvis taxachauffører, og altså ikke data fra private biler.

- Men kortet giver alligevel en god indikation af, hvor hurtigt bilerne på vejene kører, siger Kristian Torp.

Hos Nordjyllands Politi har man haft positive oplevelser med at benytte kortet. Det oplyser Ole Juul Schmidt, der er leder af færdselspolitiet ved Nordjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

- Deres data er med til at underbygge og kvalificere vores analysearbejde med at finde de bedste placeringer til vores fotovogne. Oplysningerne er et godt supplement til at opdage de trafikfarlige strækninger, siger han og fortsætter:

- Når vi vælger målestrækninger, så er vores grundlag analytisk. Vi inddrager vejmyndighederne, forskellige rapporter, analyser og altså også de trafikdata, som forskerne fra Aalborg Universitet samler ind.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip