Farverig S-veteran får comeback i Region Sjælland

Skrevet af admin

|

22/11/2013

Dagens topnyheder

Den tidligere mangeårige EU-parlamentariker Freddy Blak er igen klar til at repræsentere Socialdemokraterne på en politisk post. Han blev tirsdag valgt sikkert ind i Region Sjælland.

Han var ellers opstillet som den næstsidste kandidat på den socialdemokratiske liste, men et stort antal personlige stemmer på over 4000 betyder, at den 68-årige politiker nu kan gøre comeback, skriver TV2 Øst.

Freddy Blak er glad for valget til regionsrådet, selv om han understreger, at han ikke er overrasket.

- Jeg havde selvfølgelig forventet at blive valgt. Men jeg har kørt en anderledes valgkamp, hvor jeg ikke har deltaget i traditionelle valgmøder og har næsten ikke været i medierne, siger socialdemokraten til TV2 Øst.

Freddy Blak havde i stedet ført valgkamp via sociale medier og ved at møde folk på gaden.

- Og det er jo noget, der har virket, konstaterer han.

Med sine i alt 4005 stemmer fik Freddy Blak 10.-flest stemmer i Region Sjælland.

Freddy Blak var mellem 1989-2004 medlem af EU-Parlamentet, og her gav han blandt andet sin EU- og partikollega Helle Thorning-Schmidt (S) øgenavnet "Gucci-Helle" på grund af hendes smarte tøj.

Mellem 2002 og 2007 sad han i byrådet i Næstved. For at undgå eksklusion i forhold til partiets regler om dobbeltmandater meldte han sig i den forbindelse ud af Socialdemokraterne.

Han stillede i stedet op for Blaklisten og blev også valgt til regionsrådet. I 2009 lykkedes det ham dog ikke at blive genvalgt, og han annoncerede, at det var slut med politik.

Siden er han vendt tilbage til Socialdemokraterne og annoncerede sidste år, at han var klar til et politisk comeback.

/ritzau/