Fattig kvinde fik kæmpebøde for at stjæle tamponer - nu får hun hjælp fra en uventet kant

En 20-årig kvinde fik tirsdag en bøde for at stjæle tamponer på en tankstation i Coolgardie - en lille by i det vestlige Australien.

Bøden lød ifølge Guardian på 500 dollar (omkring 2400 danske kroner red.). Prisen for tamponerne var 6,75 dollar (omkring 32 danske kroner red.).

I henhold til lovgivning, som trådte i kraft i marts, kan politiet nemlig udstede en bøde i stedet for at arrestere nogen for gadeuorden eller mindre tyverier. Bøden lyder på 500 dollar forudsat, at det stjålne har en lavere værdi.

Bøderne skal udstedes på politiets skøn, hvilket betyder, at de stadig kan vælge at advare eller på anden måde undlade at opkræve pengene.

Læs mere: Politikere ønsker gratis tamponer: ’Det er dyrt at være kvinde’

Hvis bøden bliver betalt til tiden, vil personen ikke blive straffet yderligere. Hvis ikke, bliver det henvist til en registreringsdatabase, som har beføjelse til at inddrage en persons kørekort, indtil bøden er betalt.

Amy Rust, som har grundlagt en organisation, der giver sanitære produkter til hjemløse kvinder og asylansøgere, var forbløffet over, at politiet havde besluttet at give kvinden en bøde.

Derfor startede hun en indsamling. Fredag morgen havde Amy samlet 1.054 dollar (omring 5.000 danske kroner red.) sammen fra i alt 56 bidragydere.

- Jeg er glad for, at jeg aldrig har været i en situation, hvor jeg ikke havde råd til at købe den slags ting, siger Amy Rust.

Nu forsøger Amy at finde frem til kvinden, så hun kan give hende de indsamlede penge. Betjenten Brian Evans har udtalt til Guardian, at de gav kvinden bøden, fordi hun ikke har en kriminel baggrund.
 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip