Favoritterne kæmper sig i kvindepokalfinale i fodbold

Det bliver en finale i DBU Pokalen for kvinder mellem de to forhåndsfavoritter, men både Brøndby og i særdeleshed Fortuna Hjørring måtte slide hårdt i det for at sikre finalebilletten.

Sidstnævnte vandt samlet med 3-2 i semifinalen over OB, mens Brøndby sejrede med samlet 2-0 over Kolding.

Især opgøret i Hjørring blev en intens affære, da Annika Hansen bragte udeholdet OB foran 1-0 og dermed udlignede til 2-2 i det samlede regnskab.

En enkelt fynsk scoring mere ville fuldbyrde overraskelsen, og OB'erne havde chancen for at fordoble føringen i anden halvleg.

Nordjyderne havde dog de fleste muligheder, og i dommerens tillægstid sørgede Signe Bruun for udligningen til 1-1.

Mesterholdet Brøndby havde en komfortabel 2-0-føring med til Kolding fra det første semifinaleopgør på Vestegnen, men heller ikke her fik favoritterne noget foræret.

De jyske kvinder gav gæsterne hård modstand i regnen, hvor det var småt med de helt store chancer.

Der skulle blot en enkelt Kolding-scoring til at åbne kampen op for alvor, og det sad tilsyneladende i baghovedet på Brøndby, som var meget påpasselige i defensiven.

Derfor endte det i en chancefattig nulløsning, som sender Brøndby i finalen mod Fortuna Hjørring.

De to finalehold kæmper også i toppen af 3F Ligaen, hvor Fortuna Hjørring lige nu har et forspring på tre point til de forsvarende mestre fra Brøndby.

Til gengæld har Brøndby vundet pokalturneringen de seneste seks år. I tre af finalerne har netop Fortuna Hjørring måttet se sig slået af de blågule kvinder - blandt andet sidste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip