Faxe om Vild med dans: Mere nervøs end ved EM

04/09/2015 14:55

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Han scorede på et fyldt stadion under EM-finalen i 1992, hvor Danmark mod alle odds sikrede sig det eftertragtede EM-trofæ.

Selvom presset på det danske fodboldlandshold var stort, så er EM-helten John "Faxe" Jensen mere nervøs for sin deltagelse i Vild med dans, end han var under den overraskende finale.

- Jeg tror, at jeg vil være en del mere nervøs, når jeg på fredag går ned ad de tre trin til dansegulvet, end jeg var, da jeg spillede med i EM-finalen. Der kommer til at være nerver på og masser af sommerfugle i maven, siger han.

I øjeblikket kan hele EM-eventyret og dramaet genopleves i spillefilmen "Sommeren '92". I dag er det en helt anden kamp, der udspiller sig for 50-årige tidligere fodboldspiller.

- Det er jo hele kroppen, der skal laves om, når man skal lære at danse. Vi starter virkelig helt fra bunden. Jeg har fået en del sved på panden under vores træning, og der er mange teknikker og trin, man skal huske, siger han.

De mange år som fodboldspiller har også sat sine præg på John "Faxe" Jensens holdning under dansen. Det fortæller hans dansepartner Karina Frimodt.

- Der er selvfølgelig noget at kæmpe med, og dans er en helt anden verden end fodbold. Der er også noget med fødderne, der vender den helt forkerte vej efter mange år med fodbold. Vi skal lige have dem rettet ud igen, siger hun.

Selvom Vild med dans er en kæmpe udfordring for Fremad Amager-træneren, så er han klar til at kaste sig ud på dybt vand. Det har han nemlig lovet sig selv, at han fremover vil gøre hvert år.

- Sidste år sprang jeg ud i en faldskærm, selvom jeg har højdeskræk. Det var fedt, og derfor besluttede jeg, at jeg hvert år ville prøve mig selv af på et område, hvor jeg slet ikke hører hjemme. Derfor blev jeg nødt til at sige ja til Vild med dans, siger han.

Den tolvte sæson af Vild med dans skydes i gang fredag den 11. september klokken 20.00 på TV 2.

/ritzau/FOKUS