FBI advarer USA-virksomheder om skadelige hackerangreb

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, advarer nu landets virksomheder om, at hackere den seneste tid har udført meget ødelæggende angreb med ondsindet software i USA, og at virksomhederne derfor bør tage sine forholdsregler, skriver nyhedsbureauet Reuters.

FBI har i en såkaldt flash-advarsel mandag skrevet til landets virksomhedsejere med tekniske detaljer om den software, der angiveligt har udført stor skade på én eller flere virksomheder.

Der nævnes ikke nogen virksomheder ved navn, men det amerikanske underholdningskonglomerat Sony Pictures Entertainment blev i sidste uge udsat for et hackerangreb, der blandt andet slettede en del af selskabets servere.

Ifølge den fem sider lange rapport fra FBI overskriver den ondsindede software virksomhedernes servere med ny data, som kan gøre dem ubrugelige og lukke interne it-systemer ned.

- Overskrivelsen af filerne gør det ekstremt svært og bekosteligt, hvis ikke umuligt, at genskabe tabt data, skriver FBI, der ikke ønsker at uddybe sin advarsel over for Reuters.

Hackere har tidligere benyttet lignende software til at udføre meget ødelæggende angreb i Sydkorea og Mellemøsten. Ifølge sikkerhedseksperter er det dog første gang, at det lykkedes at udføre et omfattende angreb på en virksomhed i USA med denne type software.

Angrebet på Sony 24. november ødelagde interne mailsystemer og fem film, som endnu ikke er sendt på markedet endnu, blev stjålet. Ifølge Reuters tyder noget på, at angrebet kan være udført at hackere, der har forbindelse med styret i Nordkorea.

Mistanken skyldes angiveligt, at Sony har en film på vej, hvori to CIA-agenter skal forsøge at dræbe Nordkoreas leder, Kim Jong-un, i et attentat.

Ved hackerangrebet på Sony kom et skærmbillede op på de ansattes computere med teksten "Hacked by #GOP", som refererer til en gruppe, der kalder sig "Guardians of Peace".

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip