FBI-agent anholdt i Pakistan: Medbragte våben på fly

En amerikansk FBI-agent er blevet løsladt efter sin varetægtsfængsling i Pakistan, hvor han var anholdt, efter at han forsøgte at medbringe patroner til et skydevåben og en kniv i sin bagage om bord på et civilt fly.

Et vidne siger ifølge Reuters, at amerikaneren har forladt retten efter at have betalt en kaution på en million pakistanske rupee svarende til 10.000 dollar.

Pakistans regering har mulighed for at protestere mod en fastsat kaution, men da sagen ikke betragtes som stor nok, ventes det ikke, at regeringen gør det, siger en politiofficer.

Anholdelsen af agenten fandt sted søndag i millionbyen Karachi, der ligger ud til Det Indiske Ocean i det sydlige Pakistan.

Tirsdag var amerikaneren for retten, hvor han stod anklaget for uautoriseret at have forsøgt at medbringe våben på en civil flyvning. Efter retsmødet blev han varetægtsfængslet, lige som han havde været det i de foregående dage.

En talskvinde for det pakistanske udenrigsministerium har tidligere sagt, at agentens bærbare computer er blevet sendt til et retsmedicinsk laboratorium for at blive nærmere undersøgt.

Den mærkværdige sag har genoplivet minderne om en tidligere uheldig episode med amerikanere og skydevåben i Pakistan.

I januar 2011 blev en CIA-agent anholdt i storbyen Lahore i det østlige Pakistan, efter at han havde skudt to mænd, som han troede, ville røve ham.

Dengang blev mange pakistanere vrede over, at amerikaneren blev løsladt, da han betalte en erstatning til de dræbtes familier og blev benådet, hvilket er tilladt praksis i forhold til pakistansk lovgivning.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip