FBI efterforsker Fifa-valg af Rusland og Qatar

03/06/2015 22:34

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Den amerikanske forbundspoliti, FBI, efterforsker det internationale fodboldforbunds (Fifa) valg af Rusland og Qatar som fremtidige værter for VM.

Det oplyser en amerikansk politibetjent til nyhedsbureauet Reuters, der har lovet betjenten anonymitet.

Da flere Fifa-topfolk i sidste uge blev anholdt i forbindelse med Fifas kongres i Zürich, fremgik det af et amerikansk anklageskrift, at FBI fokuserede på en 24 år lang periode fra 1991 frem til 2015.

I den forbindelse oplyste USA's justitsminister, Loretta Lynch, at schweiziske myndigheder var i gang med separate undersøgelser af valget af Rusland og Qatar som VM-værter i henholdsvis 2018 og 2022.

Den anonyme betjent oplyser til Reuters, at FBI's efterforskning også inkluderer Fifas eksekutivkomités omdiskuterede valg af Rusland og Qatar.

Lige siden de 22 medlemmer af Fifas eksekutivkomité i 2010 valgte Rusland og Qatar har rygterne om korruption svirret. Foreløbig er der dog ikke fremlagt beviser.

For at imødegå mistanke om bestikkelse har Fifa senere lavet afstemningsreglerne om, så det i stedet for de få medlemmer af eksekutivkomitéen nu er Fifas kongres med 209 medlemslande, der skal udpege fremtidige VM-værter.

Af sidste uges amerikanske anklageskrift fremgår det, at FBI mener, at der blev brugt bestikkelse, da Frankrig i 1998 var vært for VM. Det samme gør sig gældende omkring Sydafrikas VM i 2010.

/ritzau/