FBI efterforsker formodet IS-terrorplot mod Californien

Det amerikanske forbundspoliti (FBI) undersøger et muligt terrorplot, som angiveligt er inspireret af den militante gruppe Islamisk Stat (IS). Angrebet skulle være rettet mod USA på amerikansk jord.

Det skriver CNN, som har talt med en række anonyme kilder i efterretningstjenesten.

Undersøgelsen blev skudt i gang, efter at FBI opsnappede samtaler og andre efterretninger, der pegede i retning af, at et muligt terrorplot var under opsejling, oplyser en af kilderne til tv-stationen. Et eventuelt angreb skulle angiveligt ramme delstaten Californien.

Omvendt fortæller en anonym embedsmand fra myndighederne i Los Angeles dog til nyhedsbureauet Reuters, at der ikke er nogen konkret trussel om et terrorangreb.

- Der er ingen kendt eller konkret trussel mod Los Angeles eller nogen lufthavn i vores område, siger embedsmanden til Reuters.

Tidligere skrev netop Reuters ellers, at der var tale om en trussel rettet mod den internationale lufthavn i Los Angeles i Californien.

Ingen er ifølge CNN blevet anholdt i sagen, og det er uklart, om den pågældende terrortrussel er konkret eller blot på et tidligt stadie i planlægningen.

Ingen fra FBI har officielt udtalt sig om situationen.

Chefen for Homeland Security, der står for den nationale sikkerhed i USA, Jeh Johnson, har ligeledes afvist at kommentere truslen.

I alt 61 millioner mennesker gik ind eller ud af LAX-gates sidste år, skriver lufthavnen på sin hjemmeside.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip