FBI hjælper franske myndigheder i jagten på terrorister

Fransk politi får hjælp fra USA i forbindelse med efterforskningen af onsdagens terrorangreb på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris, hvor 12 personer blev dræbt.

Det amerikanske forbundspolitis (FBI) chef, James Comey, siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at FBI hjælper de franske myndigheder i jagten på gerningsmændene fra massakren på Charlie Hebdo.

Den amerikanske udenrigsminister John Kerry fordømmer terrorangrebet i skarpe vendinger.

- Intet land ved bedre end Frankrig, at frihed har en pris, siger han ifølge DPA.

- Ytringsfrihed og fri presse er fundamentale og universelle rettigheder. De var under angreb i dag, men de vil aldrig blive udryddet. Morderne proklamerede, at Charlie Hebdo er død, men tag ikke fejl af, at det er forkert, siger John Kerry.

Den amerikanske præsident Barack Obama fordømmer også angrebet på Charlie Hebdo og siger, at han har tilbudt den franske præsident François Hollande amerikansk hjælp.

Obama siger, at samarbejdet mellem Frankrig og USA om terrorbekæmpelse er fremragende, og at amerikanerne vil hjælpe så meget som muligt i den kommende tid.

Fransk politi jagter tre mænd efter onsdagens angreb, hvor to maskerede mænd gik til angreb på det franske satiremagasin. Heriblandt en person, der kørte de to maskerede mænd til gerningsstedet.

Terrorberedskabet i Paris er hævet til det højeste niveau, og patruljerende betjente er beordret til at bære skudsikker vest.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip