FBI omringer demonstranter efter 40 dages belejring

2. januar begyndte de 31 demonstranter. Nu er der fire tilbage, og FBI har mistet tålmodigheden.

Det amerikanske forbundspoliti forbereder sig torsdag morgen dansk tid på at skride ind over for de sidste fire demonstranter, som i begyndelsen af året var med til at besætte naturreservatet Malheur Wildlife Refuge i delstaten Oregon. De protesterer mod regeringens landbrugspolitik.

Således har specialagenter fra FBI omringet den bygning, demonstranterne befinder sig i, oplyser politiet i en udtalelse torsdag.

- Det har aldrig været FBI's ønske at skride ind over for disse bevæbnede besættere på anden vis end gennem dialog og med henblik på at forhandle og løse situationen fredeligt, siger lederen af FBI i Portland, Greg Bretzing.

- Men vi har nået et punkt, hvor det er nødvendigt at gribe ind på en måde, der bedst sikrer besætterne selv, betjentene på stedet og de mennesker i Harney County, som bor og arbejder i området, forklarer han videre.

Det er fortsat uvist, hvordan FBI præcist har tænkt sig at få afsluttet belejringen.

På Twitter skriver den lokale avis The Oregonian, at FBI har gjort det klart for besætterne, at politiet ikke vil eskalere situationen, men at det samtidig heller ikke har tænkt sig at forlade stedet.

26. januar sluttede den overvejende del af protesten for militsgruppen "Borgere for forfatningssikret frihed" på fatal vis, da FBI ville anholde gruppens leder, 40-årige Ammon Bundy.

Én person blev dræbt og en anden såret under et skyderi i forbindelse med anholdelsen.

Otte personer er siden blevet varetægtsfængslet, herunder Ammon Bundy.

Hele sagen udspringer af den årtier lange konflikt om regeringens kontrol over millioner af tønder land i den vestlige del af USA, og den selvudråbte bevæbnede milits har gennemført flere aktioner mod myndighederne.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip