FC Astana og Galatasaray deler i historisk CL-kamp

30/09/2015

Galatasaray lå længe til at hente tre point i Champions League-opgøret mod FC Astana i gruppe C.

Men kampen eksploderede mod slutningen, hvor tyrkernes 1-0-føring på få minutter blev ændret til uafgjort 2-2.

Resultatet betyder, at begge klubber har et enkelt point i gruppen, hvor Atlético Madrid senere onsdag tager imod Benfica.

FC Astana klinger en anelse af et professionelt cykelhold, og fodboldklubben er da også forholdsvis ny. Man skal ikke længere tilbage end til 2008, hvor FC Astana opstod efter en fusion mellem klubberne FC Alma Ata og FC Megasport.

Mesterskabet blev sikret i fjor af en trup, der primært rummer udenlandske spillere og onsdag blot bestod af to spillere fra Kasakhstan i startopstillingen.

Forventningerne var store til opgøret, som var første gang nogensinde, Kasakhstan lagde græs til en kamp i den fornemste europæiske klubturnering. Der var da også krudt i kampen fra start på Astana Arena, hvor gæsterne lagde bedst ud.

Efter blot fire minutter forsøgte Galatasarays stjernespiller Wesley Sneijder sig med et skud fra kanten af straffesparksfeltet, og hjemmeholdets serbiske målmand Nenad Eric måtte anstrenge sig for at redde.

Efter en halv time fik gæsternes Bilal Kisa så lov at stå udækket uden for feltet, og Kisa hamrede til bolden fra distancen. Bolden brækkede i luften og sejlede i mål uden chance for Nenad Eric.

FC Astana var tvunget frem og fortjente en udligning efter en times spil efter et godt indlæg, men Baurzhan Dzholchiev misbrugte. Kort efter var så Foxi Kethevoama, der var tæt på, mens det tyrkiske forsvar sejlede rundt.

Det fortsatte for tyrkerne, og med 13 minutter igen forsøgte Hakan Balta at afværge et indlæg, hvilket resulterede i, at han fjumrede bolden i eget net til udligning 1-1.

Fejlene fortsatte og Nenad Eric fik lavet selvmål for Astana, hvilket bragte gæsterne i front igen fire minutter før tid.

Føringen holdt dog ikke, da Astana Arena eksploderede i jubel ét minut før tid, da Roger Canas bankede 2-2-udligningen i mål.