FC Barcelona maner kriserygter i jorden med 5-0-sejr

09/01/2015
Der har været ballade i kulissen i FC Barcelona i den seneste tid.

Fodboldklubben må ikke købe spillere i år efter at have fået transferkarantæne, sportsdirektør Andoni Zubizarreta blev fyret, og præsident Josep Maria Bartomeu har udskrevet præsidentvalg i utide.

Trods balladen leverede storklubben en flot indsats, da det torsdag aften blev til en sejr på hele 5-0 hjemme over Elche i den første af to 1/8-finaler i den spanske pokalturnering, Copa del Rey.

Returkampen er derfor reduceret til en formalitet.

Barcelona-træner Luis Enrique menes at være på kant med superstjernen over dem alle, Lionel Messi, men argentineren leverede alt andet end arbejdsvægring i kampen mod forsvarsløse Elche, der ligger sidst i Primera Division.

Indledningen til ydmygelsen på Camp Nou blev indledt cirka 10 minutter før pausen, da FC Barcelona indledte et regulært bombardement af gæsternes mål.

Først servicerede Luis Suarez sin angrebskollega Neymar med en aflevering, så brasilianeren kunne score til 1-0.

Nogle minutter senere kom Luis Suarez selv på scoringstavlen, da han med en smart finte og et godt ryk ind i banen udmanøvrerede Elche-forsvaret og scorede til 2-0.

Kort før pausen blev Neymar fældet i det kriminelle felt efter en fremlægning fra Messi, og så kom også argentineren på scoringstavlen på det efterfølgende straffespark.

Målfesten fortsatte i anden halvleg, og efter 56 minutter kom den næste scoring.

Lionel Messi lagde en knivskarp aflevering frem til venstrebacken Jordi Alba, der i fuldt løb modtog bolden og scorede til 4-0.

Det var Jordi Alba, der i weekenden blev skurk, da han scorede selvmål efter halvandet minut i FC Barcelonas 0-1-nederlag ude til Real Sociedad i Primera Division.

Ved den lejlighed havde Luis Enrique bænket både Lionel Messi og Neymar fra start.

Kort efter scorede Neymar - også efter en aflevering fra Messi - for anden gang, da han drønede bolden i mål via underkanten af overliggeren.

Flot så det ud, men det hører med til historien, at bolden blev rettet af, da Neymar skød på mål.

Så var der ligesom ingen grund til at spille sig mere ud set fra Barcelonas side, ikke mindst med tanke på, at klubben på søndag tager imod mestrene, Atlético Madrid, i Primera Division.