FC København forlænger med Ståle Solbakken til 2018

Ståle Solbakken og FC København er blevet enig om en kontraktforlængelse, så parterne nu har papir på hinanden frem til sommeren 2018.

Den hidtidige aftale mellem klubben og den norske manager løb frem til udgangen af næste sæson, så der er tale om en toårig forlængelse af kontrakten.

Det oplyser FCK på sin hjemmeside, hvor både direktør Anders Hørsholt og Ståle Solbakken selv glæder sig over kontraktforlængelsen.

- Jeg har en fælles historie med FC København, som er en del af mig, præcis som jeg er en del af historien om klubben.

- Jeg glæder mig til, at jeg sammen med den meget dygtige stab og trup, vi har fået skabt de seneste par år, kan skrive nye flotte kapitler i den fortælling, siger Ståle Solbakken.

FCK er på vej mod deres anden sæson i træk uden et dansk mesterskab, men direktør Anders Hørsholt er sikker på, at Ståle Solbakken igen kan få løverne på guldkurs.

- Han har FCK's dna i kroppen, og vi er overbeviste om, at Ståle er den helt rigtige til at føre klubben frem til nye store sportslige oplevelser og resultater.

- Vi ved, at han forstår klubbens identitet, og han har før bygget noget stort op i København. Det er han i fuld gang med at gøre igen og nu er den nødvendige kontinuitet sikret, siger Anders Hørsholt.

I perioden 2006-2011 var Ståle Solbakken cheftræner i FC København med stor succes. Siden blev det til fyringer i både FC Köln og Wolverhampton, før nordmanden i sommeren 2013 vendte tilbage til den danske hovedstad som cheftræner.

Siden blev han i 2014 forfremmet til klubbens overordnede sportslige leder, da han skiftede til en stilling som manager. Det har blandt andet medført en foryngelse af FCK-truppen.

- Vi er nået langt allerede i vejen tilbage til toppen, og jeg er sikker på, at vi kun bliver stærkere fremadrettet. Jeg er dedikeret til FCK og de mennesker, jeg arbejder sammen med i hverdagen.

- Vi har sammen fået lagt grundstenene nu, så jeg ser frem til en meget spændende fremtid med masser af store sportslige oplevelser for alle i og omkring klubben, siger Ståle Solbakken.

Den næste opgave for FCK og Solbakken bliver søndag i Alka Superligaen, hvor FC Nordsjælland ligger vejen forbi Telia Parken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip