FC København køber Peter Ankersen fri af Salzburg

admin

425 uger siden

|

22/05/2016

Dagens topnyheder

Lejesvenden Peter Ankersen skal også efter sommerferien spille for FC København.

Søndag meddeler klubben, at højrebacken er købt fri af Red Bull Salzburg. Han har fået en kontrakt, der gælder frem til sommeren 2020.

FCK's manager, Ståle Solbakken, er særligt glad for den udvikling, som Peter Ankersen har været igennem i forårssæsonen.

- Peter har overbevist os om, at han er den rette backtype for FCK. Hans første halvår var ok, og hans sidste halvår har været rigtigt godt, både offensivt og defensivt.

- På den defensive side har han udvist stor lærevillighed, han er blevet bedre og bedre og har mestret det noget nær til perfektion det seneste halve år, siger Ståle Solbakken.

Nordmanden har dog forventninger til, at landsholdsbacken kan blive endnu bedre.

- I takt med at defensiven er kommet på plads, har han også kunnet tage større og større del i det offensive spil, og han har været en vigtig faktor for, at vi har udviklet vores spil trin for trin.

- Han skal nu fortsætte sin udvikling og blive endnu mere stabil, ligesom han kan komme endnu mere detaljeret ind i vores spillestil, men vi er meget tilfredse med ham allerede, siger Ståle Solbakken.

Tidligere i karrieren har Peter Ankersen også spillet for Esbjerg, Vejle og Rosenborg. Han blev købt af Salzburg i sommeren 2014, men efter et år i Østrig skiftede han til FCK på en lejeaftale.

Ankersen er udtaget til Åge Hareides landshold, som i begyndelsen af juni spiller to kampe ved Kirin Cup i Japan.

/ritzau/