FC København sælger målmandstalent til Tyskland

Målmandstalentet Jakob Busk forlader FC København og fortsætter karrieren hos Union Berlin i den tyske 2. Bundesliga.

Den tyske klub oplyser på sin hjemmeside, at Busk har underskrevet en kontrakt gældende til sommeren 2017.

- Jeg er meget glad for, at Union og FC København så hurtigt kunne blive enige. De første dage i Berlin og i træningslejren overbeviste mig om, at jeg var klar til at vove springet til udlandet. Jeg glæder mig til udfordringen, siger Jakob Busk til Union Berlins hjemmeside.

Den 22-årige målmand spillede samtlige Danmarks kampe ved sidste sommers U21-EM, men det har knebet mere med spilletiden for FC København, hvor han nåede at spille fire superligakampe og syv kampe i alt.

Han var senest i superligaaktion for den københavnske klub i marts 2014, da holdet på hjemmebane tabte hele 1-5 til FC Midtjylland. Siden har han været sendt på udlån til først AC Horsens og senest Sandefjord i den bedste norske fodboldrække.

- Det er en målmand med et stort potentiale, og vi håber, talentet udfolder sig hos os, siger Nico Schäfer, der har ansvaret for klubbens indkøb.

Busk kommer primært til at kæmpe med den hidtidige førstemålmand, Daniel Haas, om spilletiden i klubben, som aktuelt er på 13.-pladsen i 2. Bundesliga.

I FC København ønsker man målmanden held og lykke i den nye klub.

- Vi må konstatere, at konkurrencen på målmandspositionen i vores klub er utroligt hård, så da denne mulighed for mere kontinuerlig spilletid i den samme klub opstod for Jakob, ville vi ikke stå i vejen, siger FCK's tekniske direktør, Johan Lange, i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip