FC Københavns CL-kamp skal spilles i Ukraine

FC Københavns kvalifikationskamp til Champions League mod FC Dnipro Dnipropetrovsk skal spilles i det østlige Ukraine den 29. eller 30. juli.

Den besked har FCK modtaget fra det europæiske fodboldforbund, Uefa. Det skriver klubben på sin hjemmeside søndag.

FCK-ledelsen har henvendt sig til Uefa, fordi det danske udenrigsministerium lige nu betegner situationen i området som ustabil og direkte fraråder rejser dertil.

- FCK bad umiddelbart efter lodtrækningen Uefa overveje situationen i Ukraine og vurdere, om det kan garanteres, at selve kampen og rejsen dertil kan leve op til de sikkerhedskrav og sportslige forudsætninger, som er nødvendige til så vigtig en kamp.

- Uefa har svaret tilbage til FC København, at Uefas Emergency Panel umiddelbart stadig mener, at kampen mellem FC Dnipro Dnipropetrovsk og FC København kan og skal spilles i byen Dnipropetrovsk i den østlige del af Ukraine, oplyser FCK.

Københavnerne lyder dog ikke som nogen, der har stor lyst til at rejse til Ukraine for at spille den vigtige fodboldkamp. Det er kun tre dage siden, at et malaysisk passagerfly blev skudt ned over det østlige Ukraine.

- FC København tager Uefas svar til efterretning og er naturligvis klar til at spille kampen i Dnipropetrovsk, hvis både Uefa og de danske myndigheder finder, at det ikke er forbundet med en sikkerhedsmæssig risiko, skriver klubben.

- Klubben har gjort Uefa opmærksom på, at det i skrivende stund ikke er muligt at rejse til Dnipropetrovsk med fly, da hverken danske eller andre europæiske charterselskaber eller rutefly vil flyve til eller over området.

- Af samme årsag er det umuligt for FC København at planlægge og organisere rejse og program for såvel spillere, stab, fans og sponsorer, lyder det fra FCK.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip