FC Københavns oprejsning skal ske i Europa

For kun et år siden stod FC København midt i en kæmpe krise. Efter en miserabel sæsonstart og en trænerfyring skulle en gammel kending på sidelinjen få storklubben tilbage på sporet.

Ståle Solbakken havde overtaget trænersædet efter den fyrede træner Ariël Jacobs, men heller ikke nordmanden kunne få tingene til at fungere i starten.

Der skulle et Champions League-opgør mod de italienske mestre fra Juventus til for at vende bøtten. Københavnerne fik 1-1 med fra opgøret, og kampen blev starten på en god periode for FCK.

Denne sæson står klubben i næsten samme situation. Superligastarten har ikke været godkendt, og især angrebsspillet har ikke været prangende.

Den dårlige start skal nu vendes, og igen kan en europæisk kamp blive vendepunktet. Det håber Solbakken inden torsdagens kamp mod HJK Helsinki i Europa Leagues gruppespil.

- Jeg er sikker på, vendepunktet snart kommer. Jeg kan se, optimismen begynder at komme tilbage hos spillerne.

- Vi vil gerne komme godt fra start i Europa, så en sejr over HJK kan lægge et godt grundlag for de kommende kampe, siger Solbakken.

Midtbanespilleren Thomas Delaney husker tydeligt kampen mod Juventus i sidste sæson. Han håber, at samme scenarie gentager sig igen i år.

- Jeg siger ikke, at HJK har Juventus-standarder, men presset er bare anderledes ved europæisk fodbold. Så jeg håber, at vi kan gentage succesen torsdag, siger Delaney.

En af årsagerne til Solbakkens optimisme er, at det begynder at lysne på skadesfronten hos københavnerne.

Rurik Gislason, Bashkim Kadrii og Nicolai Jørgensen er alle ved at være klar igen efter forskellige skader, og det giver grund til optimisme, mener Solbakken.

- Tirsdag var første gang, at spillere som Bashkim Kadrii, Nicolai Jørgensen, Rurik Gislason, Alexander Kacaniklic og Steve De Ridder har trænet sammen, hvilket gør, at de kommer til at lære hinanden bedre at kende.

- Det er vigtigt for holdet, for vi har ikke været skarpe nok foran målet i starten, selvom vi både har haft spilovertag og chancer til at score målene, siger Solbakken.

Nicolai Jørgensen nævnes af Solbakken som en af de spillere, der kan gøre en forskel. Han gjorde comeback i weekendens 0-1-nederlag til AaB og føler sig klar til at komme ind og bidrage igen.

- Jeg vil rigtig gerne komme ind og score nogle mål. Det handler selvfølgelig også om, at vi får de andre i gang, så det ikke kun er Andreas Cornelius, der skal score målene. Alle skal være sultne efter at score, og det har vi ikke været gode nok til, siger Nicolai Jørgensen.

Men Solbakken ved også, at der skal økonomiseres med kræfterne, så han kan stille med et slagkraftigt mandskab både mod HJK Helsinki og mod Brøndby på søndag.

- Vi bliver nødt til at passe på spillerne i denne periode med et hårdt program. Vi skal ikke risikere, at nogle af spillerne bliver skadet igen, så det er en balance, vi hele tiden arbejder på at finde, siger han.

Uanset skaderne har Solbakken ikke noget imod at påtage sig favoritværdigheden før torsdagens kamp.

- Vi er favoritter torsdag, og det skal vi leve op til, fastslår Solbakken.

Kampen mod HJK Helsinki sparkes i gang klokken 19 i Telia Parken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip