FC Midtjylland er blevet klog af skade

Efter 1-0-sejren søndag eftermiddag over FC Vestsjælland fører FC Midtjylland Superligaen med 21 point efter de ni første spillerunder. Det er præcis det samme pointantal som for et år siden, hvor midtjyderne også var dukse i den bedste danske række.

Også ved vinterpausen lignede holdet fra heden et rigtig varmt bud på en dansk mester, men efter et pointmæssigt køligt forår måtte midtjyderne tage til takke med bronzemedaljerne til slut.

Der var blandt andet en del kampe, hvor FC Midtjylland ikke formåede at udnytte spilovertag til at snuppe alle tre point på eget græs. Det har dog ændret sig i år, hvor Glen Riddersholms hold endnu ikke har afgivet point på MCH Arena.

- Vi er blevet klog af skade og har fået lidt mere erfaring. Sidste år havde vi nogle kampe på hjemmebane, hvor vi spillede uafgjort.

- Men i år har vi vist, at vi kan være vedholdende i vores tryk og gøre arbejdet færdigt. Det giver helt klart en tryghed til den videre færd, siger Glen Riddersholm, der har stået i spidsen for FC Midtjylland siden foråret 2011.

Den tryghed kan bunde i den øgede erfaring i truppen, hvor spillerne er blevet et år ældre, men også har fået tilført rutinerede kræfter som 31-årige Jakob Poulsen i vinters og 28-årige Jim Larsen i sommerpausen.

- Vi er blevet klogere og ældre, og så har vi fået flere kampe sammen. Måske har vi også ubevidst lært noget af sidste sæson, lyder det fra forsvarsgeneralen Erik Sviatchenko.

Også udenfor banen kører det godt i FC Midtjylland for tiden. Klubben har med den nye engelske ejer Matthew Benham fået tilført kapital, hvilket ifølge sportsdirektør Claus Steinlein har hævet ambitionerne på den jyske hede:

- Førhen har vi budgetteret med at være en top 6-klub, men nu hedder det europæisk gruppespil mindst tre gange inden 2020.

- Det er større ambitioner, men kræver også en bred trup med spillere fra en højere hylde, hvilket vi nu har fået mulighed for med støtten fra Benham, udtaler Claus Steinlein, der ikke er afvisende over for handler i vinterpausen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip