FC Midtjylland fejer Tvis af banen og lugter DM-finale

22/04/2015

FC Midtjyllands håndboldkvinder har skabt sig et meget fordelagtigt udgangspunkt efter den første DM-semifinale.

På udebane vandt midtjyderne med 25-19 over Team Tvis Holstebro, der midtvejs i første halvleg tog sig en målpause på ni minutter og mistede kontakten med gæsterne.

Første halvleg begyndte i et højt tempo, og de to hold fulgte pænt hinanden på måltavlen.

Men fra Nathalie Hagman reducerede til 7-8 holdt Tvis Holstebro målpause i hele ni minutter, før Ann Grete Nørgaard fik reduceret til 8-12 med en flot studsbold.

I mellemtiden havde Tvis både smidt dumme bolde væk og haft svært ved at komme til chancer. Det lykkedes dog at reducere FCM-forspringet med yderligere et mål inden pausen, hvor stillingen var 14-11 til gæsterne.

Efter pausen scorede midtjyderne de første to mål, og det fik straks Tvis til at tage en timeout.

Niels Agesens opsang hjalp kun kortvarigt, da Tvis begyndte at æde lidt af FCM's femmålsforspring. Holdet gik dog hurtigt i stå igen.

En velspillende Ann Grete Nørgaard bidrog med otte mål, men venstrefløjens skarphed rakte ikke til at få indhentet gæsterne. Resten af Tvis-mandskabet havde nemlig store problemer med at få bolden i mål.

Tvis forsøgte sig også med et mere offensivt og aggressivt forsvar, men heller ikke det kunne stop den velfungerende FCM-offensiv i den anden ende.

Line Jørgensen satte trumf på den midtjyske dominans, da hun med otte sekunder tilbage af kampen scorede opgørets sidste mål til 25-19.

De to hold spiller returkamp lørdag. Den samlede vinder af de to opgør møder enten grundspilsvinderne fra Team Esbjerg eller Viborg HK's forsvarende mestre.