FC Midtjylland fortsætter kurs mod guldet

10/03/2014

Det var den absolutte top, der mødte den absolutte bund, da FC Midtjylland tog imod Sønderjyske på MCH Arena.

Og overraskelsen udeblev da også. Midtjyderne levede op til favoritrollen og slog sønderjyderne med 2-0 i holdets første hjemmekamp i foråret.

FC Midtjylland sørgede dermed for at holde hullet på fem point ned til Superligaens nummer to, AaB.

Og mon ikke uldjyderne er vældigt godt tilfredse med dette forspring inden weekendens kamp, hvor FC Midtjylland møder netop AaB i et vaskeægte topopgør. Det må alt andet lige tage noget af presset fra Glen Riddersholm og resten af truppen.

Det var dog ikke til at se fra kampens start, at der var 20 points forskel i ligaen mellem FC Midtjylland og Sønderjyske.

Sønderjyderne bed faktisk rigtig godt fra sig i kampens første 40 minutter. Cheftræner Lars Søndergaard havde valgt en noget utraditionel startopstilling med Hallgrimur Jonasson på den højre midtbane, og islændingen lukkede fint ned for den lynhurtige Pione Sisto på FC Midtjyllands kant.

Både Sønderjyske og FC Midtjylland havde et par gode chancer i første halvleg, hvor Morten "Duncan" Rasmussen og Tommy Bechmann begge var tæt på at få bolden i kassen.

Der skulle dog gå 43 minutter, før kampens første mål kom.

Den tilbagevendte midtbanegeneral Jakob Poulsen skød et hjørnespark direkte ind i panden på Morten "Duncan" Rasmussen, der hoppede højere end Sønderjyskes Hallgrimur Jonasson.

Kampens forløb kunne dog sagtens have set anderledes ud. Efter en halv time var hjemmeholdets Izunna ude i en halsbrækkende tackling mod Tommy Bechmann, der rullede rundt på græsset og vred sig i smerte. Dommer Jens Maae beholdt dog det røde kort i lommen.

FC Midtjylland og Sønderjyske spiller ofte tætte kampe, og aftenens opgør var heller ikke nogen undtagelse. Hallgrimur Jonasson var centimeter fra at udligne i anden halvleg, da han sendte bolden på overliggeren med et velplaceret hovedstød.

Heldet var dog ikke med sønderjyderne, og det blev i stedet til 2-0, da Morten "Duncan" Rasmussen blev dobbelt målscorer i de døende minutter.

Sønderjyske må dermed forsat agere bundprop i Superligaen, hvor FC Midtjylland derimod har rettet kursen mod guldet