FC Midtjyllands mestre henter Kian Hansen i Frankrig

De nykårede danmarksmestre FC Midtjylland opruster kraftigt frem mod næste sæson.

Ulvene oplyser på sin hjemmeside, at man har skrevet kontrakt med forsvarsspilleren Kian Hansen, der skifter fra franske Nantes på en fireårig kontrakt.

Dermed nåede Kian Hansen kun at spille en enkelt sæson i udlandet. Sidste sommer skiftede Kian Hansen fra Esbjerg til Nantes.

Under sit ophold i Frankrig er Kian Hansen blevet en bedre fodboldspiller, siger han selv.

- Jeg er blevet fysisk stærkere, og jeg kommer hjem med mere tempo i mit spil og lederegenskaber. Der er et godt setup i FC Midtjylland, og jeg glæder mig egentlig bare til at starte op med de andre og vise mig frem i Danmark igen, siger Kian Hansen.

Samtidig ser han frem til at bygge videre på klubbens udvikling, hvor der efter sommerferien venter kvalifikationskampe til Champions League.

- FCM har vundet mesterskabet og er i gang med at bygge noget fantastisk op. Det var de allerede, da jeg selv var i Danmark, og når man får muligheden for at kombinere familie og at spille på højt niveau i Danmark, er det svært at sige nej, siger Kian Hansen.

Også sportsdirektør Claus Steinlein glæder sig over tilgangen af Kian Hansen, der får trøje nummer to på Heden.

- Han er en klassespiller, der kommer fra en stor, traditionsrig klub i en af de store ligaer i Europa, så da vi fik muligheden for at hente ham hjem og styrke vores forsvar yderligere, var det oplagt set i lyset af det mål, vi har om at komme i et europæisk gruppespil.

- Han skal bidrage med den rutine, han har fået i Frankrig. Han er omkring landsholdet og har spillet europæisk gruppespil i Esbjerg, så han har efterhånden meget erfaring i en ung alder, siger sportsdirektøren.

Under sin tid i Nantes er Kian Hansen flere gange blevet brugt som defensiv midtbanespiller, selv om han i sin Esbjerg-tid huserede i forsvaret.

Han er noteret for to A-landskampe - den seneste var mod Frankrig i marts.

Indkøbet af Kian Hansen får ikke betydning for FC Midtjyllands forventninger til regnskabsåret 2014/2015, oplyser klubben i en børsmeddelelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip