FC Nordsjælland-målmand kæmper for U21-EM

Der er hård kamp om pladserne på det succesfulde danske U21-landshold, der til sommer skal forsvare de rød-hvide farver ved EM i Tjekkiet.

På målmandsposten har Jakob Busk været landstræner Jess Thorups foretrukne valg i størstedelen af kvalifikationen, men FC Nordsjælland-keeper David Jensen håber, at han kan vippe Busk af pinden.

Senere i marts møder U21-landsholdet Portugal og USA i to testkampe, og tirsdag udtager Thorup truppen til kampene.

- Jeg har U21-landsholdet i hovedet. Gode præstationer i Superligaen skal gøre, at jeg bliver førstekeeper på U21-landsholdet, men i fodbold kan tingene gå stærkt, siger David Jensen.

- Jeg har meget fokus på U21-landsholdet, men jeg har endnu mere fokus på, at det går godt for FC Nordsjælland. For går det godt for klubben og jeg, kommer U21-landsholdet også som belønningen.

- Men jeg håber i hvert fald at få mindst en enkelt kamp, når vi spiller de to træningskampe senere på måneden, siger Jensen.

David Jensen, der står noteret for tre kampe for U21-landsholdet, har spillet i alt 38 kampe i Superligaen for FC Nordsjælland.

- Jeg føler, at mit niveau følger en fin opadgående kurve. Der, hvor jeg føler, jeg har udviklet mig mest, er, når det kommer til spillet i feltet, siger Jensen.

- Jeg er blevet mere frygtløs, og går nu på boldene og tager dem højest. Mange klubber spiller os højt, så det er vigtigt, at jeg går forrest og støtter.

Netop duellerne i feltet har David Jensen trænet meget. Og det har givet nogle blå mærker.

- Jeg har fået tre spillere til at flæske ind i mig i duellerne på træningsbanen. Det er den måde, man lærer at være frygtløs på. Trænerteamet har været gode til at tage det med i den åbne træning, siger Jensen.

David Jensens konkurrent på U21-landsholdet, Jakob Busk, er i vinterpausen skiftet til norske Sandefjord på en lejeaftale.

/ritzau/

.

Dagens Gossip