FC Nordsjælland slår Esbjerg i chanceorgie

Et hæsblæsende tempo, skiftende føringer, to straffespark og i alt fem mål blev det søndag aften til i Farum. FC Nordsjælland overkom Esbjergs comeback og sikrede en 3-2-sejr over vestjyderne.

FC Nordsjælland kan ud over den dobbelte målscorer Uffe Bech i høj grad takke David Jensen for, at det blev til sejr.

Målmanden snuppede i første halvleg et straffespark fra Martin Pusic, og efter pausen hev han flere store redninger frem.

Hjemmeholdets defensiv var i det gavmilde hjørne, og det var så som så med støtten fra midtbanen. Det betød masser af plads at boltre sig på for Esbjerg-spillerne, der som i sæsonens to første kampe spillemæssigt dominerede.

Men endnu en gang havde vestjyderne mere end svært ved at omsætte spilovertaget til scoringer. Først efter en times spil fandt Martin Pusic vej til netmaskerne, da han udnyttede et perfekt indlæg fra venstre.

Så var sluserne ellers for alvor åbnet. Gæsternes offensiv så ud til at bruge målet som brændstof til yderligere angreb, og evigt farlige Jakob Ankersen bragte da også gæsterne på sejrskurs.

FC Nordsjælland havde deres momenter, og oftest var det, når Uffe Bech var på bolden. Han stod for nordsjællændernes første mål, ligesom han med 20 minutter igen udlignede på det straffespark, han selv havde fremtvunget.

Den unge angriber Kristian Lindberg havde for tredje gang på stribe fået chancen fra start for FC Nordsjælland. Han kom godt nok frem til chancer, men brændte både en friløber og en oplagt chance på en returbold.

Joshua John har i denne sæson ikke vist de takter, man tidligere har set fra den lynhurtige hollænder, men han fik i slutfasen et skud selvtillid, da han efter en kontra tog sig af matchvinderrollen i Farum Park.

For anden hjemmekamp i træk hentede FC Nordsjælland altså en 3-2-sejr, denne gang efter et sandt chanceorgie mod Esbjerg, der nok igen sidder med fornemmelsen af, at det burde være blevet til meget mere end et nederlag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip