FC Vestsjælland blæser Sønderjyske omkuld i pokalen

Skrevet af admin

15/04/2015

Mest læste i dag

Det lignede længe en trist nullert på Harboe Arena Slagelse i den første af to pokalsemifinaler mellem FC Vestsjælland og Sønderjyske.

Men det endte med en komfortabel 2-0-sejr til FC Vestsjælland på mål af islændingen Eggert Jonsson og grækeren Apostolos Vellios.

Dermed fik Slagelse-mandskabet et godt og særdeles brugbart udgangspunkt før returopgøret i Haderslev.

Efter 70 minutters hård fight var Jonsson hurtigst over en returbold fra Sønderjyskes keeper Martin Skender, som burde have slået bolden længere væk ud af farezonen, end han gjorde.

Sønderjyskes Bjørn Paulsen skældte da også ud på Skender, som så noget brødebetynget ud i situationen.

Det blev dog endnu værre for Sønderjyske efter 85 minutter, da indskiftede Jan Kristiansen smart fandt angriberen Vellios i feltet til en kølig 2-0-scoring forbi en fremstormende Skender.

Den hårde kastevind og slagregn var generelt med til at gøre betingelserne svære for begge mandskaber, og det blev aldrig en specielt seværdig og underholdende pokalkamp.

Angriberen Rasmus Festersen havde i den målløse første halvleg det bedste forsøg for hjemmeholdet allerede efter seks minutter, men topscorerens skud gik et pænt stykke over mål.

Hos Sønderjyske var det Marvin Pourie, der er lejet i FC København, som var klart farligste mand.

Pourie havde flere chancer i kampen for at få scoret et vigtigt udebanemål, men den tyske angriber manglede den sidste skarphed.

Heller ikke sønderjydernes hurtigløber Silas Songani var effektiv nok, når han fik chancen.

Det kunne også være blevet til endnu en FC Vestsjælland-scoring, men Osama Akharraz fik blokeret sit forsøg efter 57 minutter.

Der er returkamp om 14 dage i Haderslev.

/ritzau/