FC Vestsjælland: Superliga er vigtigere end pokalfinale

Samtlige fire pokalsemifinalister - FC København, Esbjerg, Sønderjyske og FC Vestsjælland - tabte klart i weekendens spillerunde i Alka Superligaen.

Var det, fordi klubberne tænkte mere på at nå i pokalfinalen? Ikke hos FC Vestsjælland, forsikrer assistenttræner Tommy Møller Nielsen før onsdagens returkamp ude mod Sønderjyske.

- Nej, det har intet på sig. For os har overlevelsen i Alka Superligaen topprioritet, og vi har gjort meget ud af at gøre spillerne dette klart.

- Omvendt kan vi bruge enhver sejr - uanset turneringsform - til at løfte holdet, så selvfølgelig vil vi gerne vinde pokalturneringen, siger Tommy Møller Nielsen til klubbens hjemmeside.

FC Vestsjælland vandt det første opgør i Slagelse med 2-0 over Sønderjyske, så finalen i Telia Parken lurer lige om hjørnet.

- Det vil jo også være stort for "projektet FC Vestsjælland", der altså kun har knapt syv år på bagen, ligesom det vil være en voldsom stor oplevelse for spillere, stab, administration, klub, by - ja, hele regionen - som jo af og til omtales lidet flatterende som en "rådden banan".

- Og en pokalfinale i nationalarenaen vil blive en fest af dimensioner. Den fest vil vi gøre alt for at deltage i, siger Tommy Møller Nielsen.

Han satser på at give Sønderjyske dødsstødet med et mål i Haderslev.

- Vi vil meget gerne score et vigtigt udebanemål, der i givet fald vil betyde, at Sønderjyske skal op og score hele fire gange imod os; men vi vil også gerne holde nullet.

- Vores 2-0 føring fra den første kamp i Slagelse, betyder, at Sønderjyske er pisket til at komme frem på banen. Det skulle gerne kunne åbne for vort omstillingsspil, og derfor kan de formentligt heller ikke tillade sig at "satse hele dynen".

- Men Sønderjyske er meget dygtige til at spille "overfaldsfodbold", hvor de kommer med det hele. De er duelstærke, har alt at vinde og i virkeligheden intet at tabe.

- Vi skal derfor være superskarpe i duellerne og især på andenboldene, siger assistenttræneren.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip