FC Vestsjælland taber bundbrag hjemme mod Næstved

13/09/2015

Sidste sæsons nedrykker fra Superligaen FC Vestsjælland tabte for tredje kamp i træk i 1. division, da det på hjemmebanen i Slagelse blev til et nederlag på 0-2 mod et af rækkens øvrige bundhold Næstved.

Det gik galt for FC Vestsjælland allerede efter ti minutter, da den tidligere ungdomsspiller i Charlton Mikkel Rygaard gjorde det til 1-0 for udeholdet.

20 minutter senere var den gal igen for hjemmeholdet, da Mikkel Rygaard igen sendte kuglen i nettet til 2-0 til Næstved.

Med sejren rykker Næstved væk fra nedrykningspladserne og har nu syv point efter otte kampe, mens FC Vestsjælland fortsat er sidst i 1. division med tre point efter otte kampe.

I den anden ende af tabellen vandt Vejle med 3-1 mod Skive, som med nederlaget bytter plads med Næstved i tabellen. Klubmanden Steffen Kielstrup åbnede scoringen for Vejle, mens færingen Joan Edmundsson scorede de næste to mål. Razak Odeyemi fik lov at reducere for Skive.

Med sejren overtager Vejle rækkens tredjeplads, som giver oprykning til Superligaen. Vejlenserne har 14 point.

Lidt længere mod nordøst vandt Horsens 3-0 hjemme mod gæsterne fra HB Køge og kravler dermed op på femtepladsen med 12 point. Det lignede ellers længe en nulløsning i Horsens, men mod kampens slutning gik det pludselig stærkt for hjemmeholdet.

Først scorede Mathias Nielsen til 1-0 med godt 20 minutter igen, inden Kjartan Finnbogason gjorde det til 2-0 med et kvarter tilbage. Fire minutter senere kunne Joseph Mensah slå sidste søm i kisten med sin scoring til 3-0.

I søndagens sidste kamp i 1. division endte det uafgjort 2-2 i en målrig affære mellem Helsingør og Vendsyssel.

Philip Zinckernagel gjorde det til 1-0 allerede efter otte minutter. René Shaki Joensen udlignede til 1-1 inden pausen. Helsingørs Andre Riel svarede dog hurtigt igen, så Helsingør kunne gå til pause foran 2-1.

I anden halvleg dukkede René Shaki Joensen op igen og gjorde det til kampens resultat 2-2. Vendsyssel har 14 point efter syv kampe, mens Helsingør har ti point efter otte kampe.

Søndagens resultater ændrer ikke ved, at Fredericia fortsat fører 1. division med 15 point - samme antal som rækkens nummer to, Lyngby.