FCK afskriver mesterskab og forventer underskud i 2015

Det får økonomiske konsekvenser, at FC København efter al sandsynlighed må vinke farvel til ambitionen om at blive dansk mester i denne sæson og derfor ikke har chancen for at kvalificere sig til Champions League.

I torsdagens delårsrapport forventer Parken Sport & Entertainment A/S et resultat før skat på cirka minus 15 til minus 25 millioner kroner for 2015.

Det er en nedjustering i forhold til i årsrapporten for 2014, hvor klubben forventede et resultat før skat på mellem 40 og 50 millioner kroner.

- Det vurderes ikke længere sandsynligt at indfri den sportslige målsætning for FC København om at vinde det danske mesterskab i sæsonen 2014/2015, lyder det i en meddelelse fra selskabet.

Klubben har til gengæld store ambitioner om at tage revanche i de kommende sæsoner.

Den sportslige målsætning er at vinde det danske mesterskab i næste sæson, ligesom det er FC Københavns målsætning at kvalificere sig til Champions League-gruppespillet i to ud af fem år.

- Dette kræver international konkurrencedygtighed i spillertruppen, og Parken Sport & Entertainment har derfor besluttet at øge investeringen i FCK i 2015, lyder det i meddelelsen.

Den øgede investering er en årsag til, at selskabet må nedjustere forventningerne til årsregnskabet.

Hvis FC Midtjylland holder forspringet på 12 point og sikrer sig mesterskabet, er det anden sæson i træk, at FCK misser ambitionen om at vinde DM-guld. I sidste sæson vandt AaB det danske mesterskab.

/ritzau/

 

Dagens Gossip