FCK-anfører efter 3-0-sejr: Det her kan måske ryste FCM

Guldet kalder og har altid gjort det, lyder det fra FC Københavns anfører, Thomas Delaney, efter søndagens 3-0-sejr over førerholdet FCM i Telia Parken.

Begge mandskaber går nu på vinterpause i Superligaen, og FCM's forspring ned til FCK på andenpladsen er på otte point.

Delaney håber, at resultatet af søndagens topkamp kan ryste Herning-holdet, som hidtil i sæsonen har været ganske suveræne.

- Guldet er vores mål, og denne sejr var et vigtigt skridt på den vej. Vi er selvfølgelig ikke i den situation, vi ønskede os før sæsonen.

- Vi kan ikke selv afgøre det, og det er selvfølgelig ærgerligt for os, men jeg tror, at sådan en kamp som denne er vigtig i forløbet. Det kan rokke lidt ved deres selvtillid.

- FCM har spillet fantastisk fodbold i sæsonen, det skal jeg være den første til at sige, og jeg tror, at de i løbet af sæsonen har haft meget selvtillid. Jeg håber, at dette kan få dem til at slingre lidt.

- Disse interne kampe er afgørende, og vi har stadig én tilbage, og den skal vi også vinde, siger midtbanespilleren, som i foråret skal en tur til Herning i en potentielt afgørende kamp for mesterskabet.

FCK-keeper Stephan Andersen er ligeledes optimistisk på sit holds gulddrømme.

- Det bliver lidt lettere at holde vinterferie, selvom det havde været bedst for os, hvis der havde været nogle kampe endnu med tanke på den gode periode, vi er inde i.

- Men med otte point efter FCM, så er der lys for enden af tunnelen, siger landsholdsreserven.

Inden FCK helt kan holde ferie, skal københavnerne torsdag spille en for dem ubetydelig Europa League-kamp mod Torino i Telia Parken. FCK har udspillet sin rolle i turneringen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip