FCK-anfører: Udlandstilbud skal overgå Champions League

Bliver anfører Thomas Delaney i FC København, eller rejser han til udlandet allerede i dette transfervindue? Det er det største transferspørgsmål i FCK lige nu.

Onsdag tog klubben endnu et skridt mod Champions League med sejren på 3-0 over Astra Giurgiu fra Rumænien, og FCK skal nu blot forbi yderligere en modstander for at bane sig vej til det forjættede gruppespil.

Netop deltagelse i Champions League kan få Delaney til at tænke sig om en ekstra gang, når udenlandske bejlere melder sig.

- Jeg kan nok ikke tillade mig at sige noget, hvis det rette tilbud kommer. Så må jeg gøre op, om det er det værd, siger Thomas Delaney.

- Jeg arbejder ud fra det scenarie, at vi kommer i Champions League. Skal jeg væk herfra, er det fordi jeg vil bytte Champions League for netop det klubskifte. Så jeg skal finde ud af, hvad der er godt nok.

- En klub vil næppe sige, at jeg selv kan bestemme, hvornår jeg kommer, tilføjer Delaney.

Han glæder sig over, at FCK med den samlede sejr onsdag nu er sikker på som minimum at deltage i Europa Leagues gruppespil, efter at det glippede i fjor.

- Det, der vægter allermest, er, at vi spiller europæisk gruppespil. Det var lidt underligt sidste år. Men der er bare mere lir over at spille Champions League, siger anføreren.

Han mener, FCK har udviklet sig siden sidste sæson. Holdet har fået en suveræn start på Alka Superligaen og særligt i Parken mast enhver modstand.

- Vi er gået fra at være gode, men ikke overlegne, til at være overlegne herinde. Det har vi været i de seneste tre kampe, vi har spillet herinde. Vi har så mange gode spillere, der presser hinanden.

- Mod Astra var vi farlige og effektive med tre mål i en halvleg. De overraskede mig egentlig lidt. I Rumænien spillede de med lange bolde. De var egentlig svære at have med at gøre, men det mener de nok også om os.

- Jeg kunne selv have scoret et, to eller tre mål, men træerne voksede ikke ind i himlen. Til gengæld steppede angriberne op i dag, lyder det fra Delaney.

Han henviste til, at Andreas Cornelius og Federico Santander scorede henholdsvis to og et mål i sejren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip