FCK bringer sig et skridt nærmere Champions League

06/08/2014

FC København havde langt mindre besvær med at besejre FC Dnipro end frygtet. Københavnerne leverede en professionel og taktisk klog præstation og vandt 2-0.

Den første kamp i Kijev var endt 0-0, så der var brug for mindst en dansk scoring, hvis FCK skulle gå videre fra tredje kvalifikationsrunde.

Og det lykkedes uden det store besvær med scoringer af Andreas Cornelius og Bashkim Kadrii foran de 18.875 tilskuere i Telia Parken.

Med en samlet 2-0-sejr over FC Dnipro venter der nu en afgørende playoff-runde mod en endnu ukendt modstander om at komme i gruppespillet i Champions League.

Det står til at blive enten FC Porto, Napoli, Arsenal, Zenit St. Petersburg eller Bayer Leverkusen, som FCK skal møde i næste runde. Der er lodtrækning på fredag.

Cornelius bragte FCK foran 1-0 10 minutter før pausen, da angriberen satte sidste fod på et flot gennemspillet angreb.

FCK-backen Pierre Bengtsson tog et af sine mange løb i dybden og sendte en smart aflevering fladt bagud i feltet, hvor Thomas Delaney lige så smart lod den passere forbi til Cornelius.

Der skulle dog kun en ukrainsk udligning til, før FCK ville tabe samlet, så føringen var ikke noget, der skabte ro over hjemmeholdets spil.

FC Dnipro havde også flere muligheder for at udligne på kontra, men især FCK-stopperen Mathias "Zanka" Jørgensen stod i vejen for meget.

Ukrainerne forsøgte at stresse det danske opspil, og det var lige ved at give bonus, da FCK-keeper Stephan Andersen valgte at drible forbi en modstander og næsten fik taget for langt et træk.

FCK fik dog afværget situationen, men det var ofte nervøst og krampagtigt. Man kunne næsten fornemme, at spillerne sitrede over de mange millioner kroner, der var på spil.

Inden 1-0-målet var Cornelius tæt på at score flere gange på hovedstød, men ukrainerne dækkede ham tæt op, så det var svært at afslutte.

FCK var farligst, når bolden kom ud til højrekanten Danny Amankwaa, som måske er i gang med sit internationale gennembrud.

Det 20-årige stortalent virkede fuldstændig uimponeret og forsøgte at udfordre sin direkte modstander hver eneste gang, han havde chancen.

Lige så uimponeret var Kadrii, da han kort inde i anden halvleg fik skabt lidt luft med scoringen til 2-0.

Det så legende let ud, da den tidligere OB'er trak forbi en modstander og satte bolden i nettet med en flad afslutning uden for målmandens rækkevidde.

FC Dnipro spillede sig kort efter frem til en gigantisk chance, men indskiftede Nikola Kalinic brændte med et skud forbi mål.

FCK-manager Ståle Solbakken gestikulerede og råbte højt et par gange i anden halvleg, men der var ikke grund til bekymring, for der blev ikke scoret mere i kampen.