FCK: Garanti om fan-beskyttelse indtil flyveren

Fans fra FC København er garanteret beskyttelse af de lokale myndigheder i Kijev i Ukraine indtil de danske fodboldfans sidder i flyveren på vej mod København.

Det skriver FC København i en pressemeddelelse på sin hjemmeside, efter at de medrejsende FCK-fans blev jagtet af Dnipro Dnipropetrovsk-fans i pausen af kampen i Champions League-kvalifikationen.

- Status på situationen lige nu er, at F.C. Københavns ledelse efter kampen og episoden har fået en garanti fra de lokale myndigheder for, at alle medrejsende fans vil have beskyttelse indtil de har forladt Kiev og Ukraine, skriver fodboldklubben i pressemeddelelsen.

Samtidig har FC København givet en garanti for at betale for sikkerheden til de danske fans, hvis myndighederne i Ukraine ikke vil.

- FCK vil garantere for enhver udgift i den forbindelse, hvis ikke arrangøren og de lokale myndigheder vil gøre det. Ligesom FCK’s Sikkerhedschef vil blive på stedet til den sidste fan er kommet med et fly til Danmark, oplyser FC København.

TV-billeder i halvlegen viser, hvordan maskerede mænd jagter FCK-fansene på tribunen. Jagten tvinger danskerne til at flygte ind på løbebanen ved at springe over et hegn.

Dommer Andre Marriner sendte spillerne i omklædningsrummet, kort tid før anden halvleg skulle begynde, og først lidt over 10 minutter senere blev halvlegen sat i gang.

FC Københavns administrerende direktør, Anders Hørsholt, er oprevet efter episoden i Kijev.

- Det, der skete, er totalt uacceptabelt, og det vil vi på ingen måde finde os i, meddeler Anders Hørsholt i en mail til Ritzau.

- Sikkerheden for vores medrejsende fans på sådan en tur skal være i orden, og det er jo netop derfor, man har opdelt stadion med et specielt og lukket afsnit, hvor udeholdets fans skal være, og hvor alle vores var samlet, som de skulle, skriver han.

Der er næppe tvivl om, at det europæiske fodboldforbund (Uefa) kommer til at gå ind i sagen, eftersom forbundet ikke ser med milde øjne på sikkerhedsbrister og fanuroligheder.

Kampen endte 0-0, og returkampen i København bliver spillet onsdag i næste uge.

Vinderen går videre til playoffrunden om at komme med i Champions League-gruppespillet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip