FCK-general: Kritikken har været berettiget

Ser man på antallet af mål, der er gået ind, har FC København Superligaens dårligste forsvar, og vicemestrenes defensiv gjorde heller ikke noget skudsikkert indtryk i 2-3-nederlaget i playoff-kampen i Champions League mod Leverkusen i sidste uge.

Træner Ståle Solbakken var utilfreds med de individuelle fejl, der førte til et par af tyskernes scoringer ved den lejlighed, og tilhængerne har skullet vænne sig til et FCK-forsvar uden tidligere sæsoners sikkerhed.

- Kritikken er absolut berettiget, for vi skal blive mere stabile bagude, siger FC Københavns nye forsvarsstyrmand Per Nilsson, før klubben onsdag aften spiller returkamp i Leverkusen.

- Vi har sluppet mange flere mål ind, end vi burde. Der har været lidt for mange ups and downs. Nogle gange har det set godt og meget stabilt ud, men de gange, hvor det ikke har fungeret, har vi givet for meget væk, siger han.

Per Nilsson, der er kommet til FC København med et fint cv efter adskillige sæsoner i Bundesligaen i Tyskland, peger på, at forsvaret allerede har vist et højt topniveau.

Nu handler det om at rydde ud i antallet af fejl og mangler.

- De to kampe mod FC Dnipro var defensivt perfekte. Vi holdt målet rent to gange mod et hold, der var bedre end os. Det var meget anderledes mod Leverkusen, hvor vi slap alt for lette mål ind. Det var synd, for vi havde godt fat, siger han.

Et stabilt og sikkert forsvar er en forudsætning, hvis FC København onsdag aften skal have en chance for at gå videre til gruppespillet i Champions League.

Efter 2-3-nederlaget i den første kamp skal danskerne jagte en sejr på to mål på udebane.

- Vi skal have defensiv kontrol, men samtidig sørge for at være farlige fremad banen. Vi skal jo lave minimum to mål. Vi skal forsvare os bedre end i første kamp.

- Leverkusen spiller med et meget højt pres, hvor man satser på at vinde bolden centralt og angribe hurtigt. Det er lidt anderledes, og de vandt jo også mod Dortmund i weekenden, forklarer den svenske forsvarer

Bayer Leverkusen og FC København mødes onsdag aften klokken 20.45.

/ritzau/

 

Dagens Gossip