FCK henter point i Farum trods tidlig Poulsen-udvisning

FC København-træner Ståle Solbakken har store forventninger til hjemvendte Christian Poulsen, men den tidligere landsholdsspiller svigtede både sin chef og sine holdkammerater med en tåbelig udvisning søndag aften mod FC Nordsjælland.

Trods en mand i undertal i mere end en time lykkedes det FC København at slippe fra Farum med 0-0, og københavnerne må efter omstændighederne være tilfredse med at få lukket af efter 0-4-ydmygelsen mod Brugge i torsdags.

Poulsen tiltvang sig rollen som ufrivillig hovedperson efter en halv times spil med en forseelse, der var i nær familie med den berømte udvisning i skandale-landskampen mod Sverige i 2007.

34-årige Poulsen virkede overtændt i sin første optræden fra start siden hjemkomsten, og da han i forbindelse med et frispark hamrede en albue direkte i brystet på Emiliano Marcondes, hev dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen det røde kort op.

Veteranens narrestreg ændrede kampens karakter og ødelagde en del af underholdningen, efter at gæsterne indtil da havde kontrolleret tingene i en lovende indledning.

Ståle Solbakken hev Rurik Gislason ud og satte Daniel Amartey ind på midtbanen, hvilket selvsagt svækkede holdets offensiv, og FC Nordsjælland kom bedre ind i en kamp, der blev afviklet i en hidsig atmosfære.

Men nordsjællænderne er inde i en tung periode og har nu spillet tre superligakampe på stribe uden at score, og holdet har åbenlyse problemer med at kreere målchancer. Derfor kom gæsterne kun sjældent i virkelige problemer.

Tom Høgli havde kontrol over farlige Joshua John, og landsholdsspilleren Uffe Bech på modsatte kant var langt hen ad vejen anonym og uden den sædvanlige gennemslagskraft.

Forestillingen på det iskolde stadion blev derfor en bekræftelse på, at udvisninger ofte kan ødelægge flowet i en fodboldkamp, fordi holdet, der er i undertal, trækker sig længere tilbage og primært koncentrerer sig om at lukke af.

Det er betegnende, at tre af kampens bedste målchancer, hovedstød af Nicolai Jørgensen og Andreas Cornelius og en flad afslutning af Martin Vingaard, kom før det røde kort.

I stedet fusede det hele ud i en halvlunken pointdeling, som begge hold kan leve med, men som ingen formentlig vil være helt tilfredse med.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip