FCK-kamp afbrudt efter tilskueroptøjer i Kijev

Skrevet af admin

|

30/07/2014

Dagens topnyheder

Champions League-kvalifikationskampen i Kijev mellem Dnipro og FC København onsdag blev afbrudt i over 10 minutter, efter at en uhyggelig hændelse fik den engelske dommer Andre Marriner til at sende spillerne i omklædningsrummet.

I pausen blev de omkring 30 tilrejsende FCK-fans udsat for et angreb fra tilhængere af hjemmeholdet, en del af dem maskerede.

FCK-fansene måtte flygte i fuldt løb, inden der kom lidt styr på situationen.

FCK har efterfølgende meddelt på sin hjemmeside, at ingen af klubbens fans er kommet alvorligt til skade.

Episoden vil utvivlsomt medføre et efterspil for ukrainske Dnipro, eftersom det europæiske fodboldforbund (Uefa) ikke ser med milde øjne på tilskuerballade.

Kampen spilles i Kijev på grund af den anspændte situation i områder i nærheden af Dnipropetrovsk, hvor Dnipro hører hjemme.

Kampen er blevet genoptaget. Stillingen er 0-0 efter en times spil.

Første halvleg var ingen sindsoprivende oplevelse.

Dnipro indledte ganske vist i et højt tempo, men det blev hurtigt afløst af et mere adstadigt et af slagsen.

Hjemmeholdet var dog farlige mod slutningen af halvlegen, hvor de to store Dnipro-profiler, anfører Yevhen Konoplyanka og brasilianeren Matheus, kunne have bragt hjemmeholdet foran.

FCK kan være ganske tilfreds med udviklingen, omend manager Ståle Solbakken næppe vil være tilfreds den foreløbig meget spage københavnske offensiv.

Kampen i tredje kvalifikationsrunde gælder muligheden for avancement til playoff-runden.

Først herefter venter Champions League-gruppespillet og de mere end 100 millioner kroner, som der er garanti for at hente.

Returkampen i København bliver spillet på onsdag i næste uge.

/ritzau/