FCK lægger pres på FCM: 2-0 over Vestsjælland

22/02/2015

FC København genoptog søndag jagten på Alka Superligaens førerhold fra FC Midtjylland med en 2-0-sejr over FC Vestsjælland.

Tom Høgli og debutanten Ludwig Augustinsson scorede for værterne.

Sejren betyder, at FCK har minimeret afstanden til FCM til fem point, inden midtjydernes forårsåbning mandag aften mod OB.

Selv om FCK rent pointmæssigt kom godt ud af vinterhiet, så er der flere elementer i spillet, der skal forbedres, hvis guldet skal ende i hovedstaden.

FCK-træner Ståle Solbakken havde sat sine spillere godt op, og værterne lagde et aggressivt pres overalt på banen.

Gæsterne fra Slagelse blev i kampens indledning trykket langt tilbage, men efter et frækt Nicolai Jørgensen-forsøg efter små 20 minutter begyndte FCV at komme til en række lige-ved-og-næsten-muligheder.

I de næste 25 minutter frem til Tom Høglis hovedstødsmål til 1-0 lige inden pausen formåede FCK stort set ikke at true vestsjællændernes mål.

Høglis mål var en lille perle, da nordmanden fra en position bagest i feltet headede bolden i mål via den fjerne stolpe. Indlægget kom fra FCK's nye svenske venstreback Ludwig Augustinsson, der er hentet i IFK Göteborg.

Den nytilkomne svensker kom også i fokus efter pausen, da han i to omgange fik vippet bolden i mål til 2-0. Augustinssons første forsøg blev blokeret, men bolden kom retur til ham, og så kunne venstrebacken øge hjemmeholdets føring.

Solbakken gav også ligadebut til den islandske angriber Björn Sigurdarson, der er kommet til fra Wolverhampton. Sigurdarson nåede ikke at vise det store i den time, han fik i front sammen med Andreas Cornelius.

FCK tog sig igen efter pausen en lang slapper i angrebet, og med lidt held kunne FCV have reduceret på en af holdets løse chancer. Helt spændende blev det dog aldrig.

Vestsjællænderne er fortsat placeret under nedrykningsstregen med 15 point for 18 kampe.