FCK møder slumrende kæmpe i Italien

Det er en af italiensk fodbolds store klubber, som torsdag aften tager imod FC København i gruppespillet i Europa League.

Torinos storhedstid ligger dog langt tilbage, og klubben vandt det seneste af i alt syv italienske mesterskaber helt tilbage i 1976.

Klubben kunne efter al sandsynlighed have vundet endnu flere mesterskaber, hvis ikke en tragedie havde sat klubben tilbage.

I 1949 mistede klubben hele det såkaldte "Grande Torino"-hold i en flyulykke, og efter fem mesterskaber på stribe gik der lang tid, før klubben igen kunne kæmpe med om mesterskabet.

Siden førstepladsen for 38 år siden har Torino kun enkelte gange blandet sig i kampen om Serie A-titlen, og klubben er flere gange rykket ned i Serie B.

I 2012 vendte Torino tilbage til den bedste række efter tre års fravær, og i sidste sæson sørgede klubben med en syvendeplads for den bedste placering i Serie A siden tredjepladsen i 1992.

I europæisk sammenhæng toppede Torino i 1991/92-sæsonen, da holdet med profiler som Vincenzo Scifo, Gianluigi Lentini og Walter Casagrande nåede helt frem til finalen i Uefa Cuppen, forløberen for Europa League.

Her tabte klubben til hollandske Ajax på reglen om udebanemål, da den første finalekamp i Torino endte 2-2, mens returopgøret i Amsterdam sluttede 0-0.

I kvartfinalen havde Torino besejret danske B1903 med samlet 3-0 efter en 2-0-sejr i København, der blev fulgt op af en 1-0-gevinst på hjemmebane.

Det var i den sæson, at B1903 blandt andre sendte Bayern München med Søren Lerby som træner ud af Uefa Cuppen med en samlet 6-3-gevinst.

Efter sæsonen 1991/92 blev B1903 og KB slået sammen til FC København, der siden har vundet 10 danske mesterskaber.

Kampen mellem Torino og FCK begynder klokken 21.05.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip