FCK-nødråb til Uefa: Vi kan ikke komme til Ukraine

FC København er kommet i noget af en kattepine, efter at det europæiske fodboldforbund (Uefa) i weekenden gav grønt lys til, at Champions League-kvalifikationskampen mod Dnipro Dnipropetrovsk kan afvikles i det sydøstlige Ukraine i næste uge.

For situationen i landet gør, at FCK aktuelt ikke kan finde nogen flyselskaber, der vil flyve til Dnipropetrovsk, og der er ingen garanti for, at det har ændret sig om en uge.

- Vi har meddelt Uefa, at der ikke findes nogen skandinaviske flyselskaber - hverken rute eller charter - der vil flyve os til destinationen, ligesom vores forsikringsselskab ikke dækker i det østlige Ukraine, siger presse- og kommunikationschef Christian Wolny.

- De udfordringer har vi bedt Uefa om at forholde sig til, for det er selvfølgelig noget, vi skal have løst. Lige nu kan vi ikke komme af sted.

- Vi har også gjort dem opmærksom på, at vi er i en tæt dialog med det danske udenrigsministerium, som monitorerer, om situationen ændrer sig fra ustabil til noget andet, siger han.

FC København får opbakning fra Dansk Boldspil-Union (DBU), der tidligere mandag støttede FCK i en skriftlig henvendelse til Uefa.

De danske vicemestre slår fast, at man som udgangspunkt ikke har noget imod at spille i Ukraine, men kun hvis Uefa kan sikre, at tingene er, som de skal være.

- Vi vil gerne have Uefa og de relevante myndigheder til at garantere for, at kampen foregår under de vilkår, vi forventer omkring en Champion League-kamp.

- Vi skal kunne planlægge en tur ordentligt og regne med, at vores plan holder, så de sportslige rammer kan forsvares, og vi har mulighed for at forberede os ordentligt til så vigtig en kamp.

- I forhold til det sikkerhedsmæssige skal de kunne garantere os for, at det er okay at rejse dertil for vores ansatte, vores sponsorer og vores fans, siger Christian Wolny.

/ritzau/

 

Dagens Gossip