FCK og Esbjerg modtager millioner fra City og PSG

FC København og Esbjerg får hver to millioner kroner fra den financial fairplay-bødepulje, som blandt andre Manchester City og Paris Saint-Germain har måttet spytte store millionbeløb i. Det skriver tv3sport.dk.

Fem danske fodboldklubber var repræsenteret ved torsdagens generalforsamling i European Club Association (ECA) i Genève.

Niels-Christian Holmstrøm fra FCK, Thomas Christensen fra OB, Allan Gaarde fra AaB, Per Rud fra Brøndby og Charles Maskelyne fra FC Nordsjælland fik ved den lejlighed at vide, at de står til en økonomisk kompensation.

Det europæiske fodboldforbund (Uefa) og ECA er blevet enige om, at de 24 millioner euro (178 millioner kroner), ni klubber - heriblandt City og PSG - er blevet idømt i bøde for at have overtrådt financial fair play, skal fordeles mellem de andre klubber, som i 2013-14 deltog i de europæiske turneringer.

- 80 procent af beløbet fordeles ligeligt mellem de 73 klubber, der var med i gruppespillet, fortæller Michele Centenaro, generalsekretær i ECA, til tv3sport.dk.

- Det betyder, at de hver modtager 264.000 euro. De resterende 20 procent deles mellem de 145 klubber, som kun var med i kvalifikationsrunderne, forklarer Michele Centenaro.

Det betyder, at FCK og Esbjerg for deltagelsen i gruppespillet i henholdsvis Champions League og Europa League får udbetalt knap to millioner kroner hver, mens der overføres 31.000 euro, svarende til cirka 231.000 kroner, til FCN, Randers og AaB.

/ritzau/

 

Dagens Gossip