FCK-profil: Vi skal fokusere på os selv i guldkamp

Ved vinterpausen havde FC København blot et enkelt points forspring til AaB i toppen af Superligaen, men efter forårets tredje spillerunde er historien en helt anden.

FC København har nu ni point ned til andenpladsen, der indtages af Sønderjyske, mens AaB og Brøndby er yderligere et point efter Ståle Solbakkens mandskab.

Alt ligger dermed til, at FC København kan snuppe klubbens 11. danske mesterskab.

- Så længe vi bliver ved med at gøre vores arbejde, så tænker jeg ikke så meget på, hvem der udfordrer os. Vi skal blive ved med at tage hver kamp som en kamp om tre point og ikke tænke på, hvem der er bag os.

- Det kan vende hurtigt i fodbold, så derfor bliver man nødt til at tænke på sig selv og have vindermentaliteten, der skal til for at vinde et mesterskab, siger Nicolai Jørgensen.

Hos klubbens træner er der tilfredshed med åbningen på foråret.

- Vi har et meget godt udgangspunkt nu, men vi ved af erfaring, at andre er snublet før. Vi skal holde spillerne friske og motiverede, så har vi et godt udgangspunkt.

- Vi skal blive ved, være koncentrerede og ikke tro, at det kommer af sig selv, siger Ståle Solbakken.

Nordmanden kigger stadig på de samme hold som hidtil, når han skal udpege konkurrenterne til FC København i topstriden.

- Det er hold som AaB og FC Midtjylland, hvis de render ind i en stime, hvor de vinder rigtig mange kampe, mens vi spiller nogle kampe uafgjort. Så går tingene hurtigt.

- Det har vi jo set i det her forår. Vi var et point foran ved vinterpausen, men efter fire opgør har vi nu et hul på ni point, siger Solbakken.

For Federico Santander, der for alvor har ramt målformen i foråret, tæller ikke andet end et mesterskab i sydamerikanerens første sæson hos FCK.

- Det er enormt vigtigt at vinde mesterskabet. Det er vores mål, og det skal vi indfri. Det arbejder vi hårdt for, siger Santander.

Næste opgave for FCK er udekampen mod FC Nordsjælland på søndag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip