FCK-profiler om guldkamp: Vi står med godt udgangspunkt

FC København har fået en drømmestart på foråret i Alka Superligaen, hvor københavnerne i jagten på guldmedaljerne har hentet to sejre ud af to mulige i de første kampe. Københavnerne har nu seks point ned til AaB på andenpladsen.

Manager Ståle Solbakken erkender, at FC København står i en gunstig position for at indfri forventningerne om et danmarksmesterskab, og han peger på, at stabiliteten bliver afgørende.

- Vi står med et godt udgangspunkt, og vi ser meget stabile og fine ud. Det er længe siden, at vi har tabt i Superligaen, så vi kan sagtens tillade os at være optimistiske, når vi samtidig tager over to point i snit.

- I de sidste par sæsoner har vi været hårdt ramt af langtidsskader, og når de skadede spillere nu langsomt er vendt tilbage, kommer vi også til at se bedre og bedre ud, siger nordmanden.

Han mener, at FC København har en god defensiv base, der bliver point værd i foråret.

- Det er meget tæt i toppen, og jeg så en meget jævnbyrdig kamp mellem FC Midtjylland og AaB i mandags. Jeg mener dog, at vi står stærkest i defensiven blandt topholdene, og det kan blive afgørende, siger Ståle Solbakken.

Thomas Delaney glæder sig over sæsonstarten og den vigtige skalp i gårsdagens 1-0-sejr i Herning over de forsvarende mestre, FC Midtjylland.

- Vi tog til Herning for at sætte dem af, og selv om man aldrig skal afskrive nogen hold, så ser det fint ud. Vi scorede tilmed point i forhold til AaB, som havde en kamp mere i hånden. Vi har fået en drømmestart på foråret, siger han.

FC København har på Superligaens førsteplads 41 point for 19 kampe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip