FCK skal op imod halvt ukrainsk landshold

FC København indleder onsdag klokken 18 jagten på en plads i Champions Leagues gruppespil og den medfølgende pengeregn.

Selv om modstanderne fra Dnipro ikke ligefrem emmer af europæisk topklasse, så hører ukrainerne sandsynligvis til i niveauet lige under.

FCK-træner Ståle Solbakken kaldte efter lodtrækningen Dnipro for den værst tænkelige af de mulige modstandere, da ukrainerne kom op ad bowlen for små to uger siden. Alternativerne var blandt andre Panathinaikos og Feyenoord.

Solbakken ved, at der venter en kvalitetsmodstander i Kijev, og han er samtidig usikker på, hvor hans egne spillere står.

- Vi går en rigtig hård kamp i møde, og spørgsmålet er, hvor meget bedre de er end os lige nu. Det var et hold, jeg helst havde undgået, siger nordmanden.

Han fremhæver de to kantspillere, Matheus og Yevhen Konoplyanka, som værende individualister tæt på europæisk topklasse.

- De er helt deroppe. Derudover har de fem-seks ukrainske landsholdsspillere, som er mere på det jævne.

- Men Ukraine gav jo Frankrig kamp til stregen om at komme med til VM, tilføjer Solbakken ligesom for at understrege, at mere "jævne" er Dnipro-spillerne altså heller ikke.

Ukraine vandt den første playoff-kamp mod Frankrig med 2-0, inden østeuropæerne tabte returkampen 0-3. Dermed nappede franskmændene VM-pladsen.

På de interne FCK-linjer er der også udfordringer. Solbakken har skiftet en del ud i sin trup før denne sæson, og han tumler godt og grundigt med at finde det hold, der skal få et brugbart resultat med hjem fra Kijev.

- Vi har spillet to kampe i sæsonen, men vi skulle gerne have haft et par uger mere sammen før det her møde.

- Det svære for mig som træner lige nu er, hvordan vi skal komponere holdet. Nicolai Jørgensen og Youssuf Toutouh mangler lidt fysik efter skaderne i sidste sæson. Steve De Ridder skal køres ind i angrebet.

- Hvordan skal vi sætte den centrale midtbane? Thomas Delaney har været ude længe, og kan han klare det? Bashkim Kadrii kender jeg ikke godt nok.

- Der skal analyseres hårdt for at sætte det rigtige hold, fastslår nordmanden.

Den tilbagevendte midterforsvarer Mathias "Zanka" Jørgensen mødte for to år siden Dnipro to gange med PSV Eindhoven. "Zanka" sad godt nok på bænken, men han kan berette om et dygtigt kontrahold.

- Det kræver en disciplineret indsats, men jeg tror, at vores forsvar er stærkt nok til at klare det, siger han.

Midtbaneprofilen Nicolai Jørgensen kender ikke modstanderne i detaljer, men har også hørt om ukrainernes giftige kontraer.

- De har straffet mange storhold på kontra, og det skal vi forberede os godt på. Vi skal være godt organiserede. Vi må ikke miste bolden midt på banen og få for mange kontrastød imod os, siger Jørgensen, der er fuld af respekt for Dnipro.

- På udebane handler det om at holde nullet bagude. Et point vil være godt at få med hjem.

- Selv om Dnipro ikke klinger af så meget i Europa, så er det svært at spille derovre. Vi skal bare give den fuld gas, siger han.

Målmand Stephan Andersen melder sig parat til en travl aften.

- Det bliver utrolig svært. Jeg ved ikke, om der ligefrem skal mirakler til, men vi skal stå godt defensivt, siger keeperen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip