FCK skal til Ukraine i CL-kvalifikationen

FC København skal en tur til det urohærgede Ukraine i tredje kvalifikationsrunde til Champions League.

Københavnerne blev parret med Dnipro Dnipropetrovsk, da Uefa fredag middag trak lod i hovedkvarteret i Nyon.

Det ligger fast, at FCK skal spille den første kamp på udebane mod den giftige modstander, der de sidste to år er gået videre fra Europa Leagues gruppespil og sidste sæson sluttede som nummer to i den ukrainske liga.

AaB fandt også sin modstander fredag, og som dansk mester har klubben en lettere vej til gruppespillet end FCK.

AaB skal enten til Litauen eller Kroatien i tredje kvalifikationsrunde, hvor klubben bliver matchet med vinderen af kampen mellem Zilgiris Vilnius og Dinamo Zagreb. AaB spiller den første kamp på hjemmebane.

Meget tyder på, at det bliver sidstnævnte hold, AaB kommer til at stå over for. Dinamo Zagreb slog nemlig litauerne med 2-0 i den første kamp i Kroatien tirsdag.

Dinamo vandt den kroatiske liga med 11 points forspring i sidste sæson. Holdets mest kendte spillere er den mangeårige landsholdsstopper Josip Simunic og reservemålmanden på det portugisiske landshold, Eduardo.

Hvis AaB og/eller FCK slår første modstander ud - over to kampe, er der garanti for deltagelse i et europæisk gruppespil i efteråret.

Hvilket gruppespil afgøres mod endnu en modstander ude og hjemme. Vindes også den duel samlet, er det Champions Leagues gruppespil, der venter. Tabes den sidste runde - playoffrunden - hedder det Europa League-gruppespil.

Skulle det ende med samlet nederlag over to kampe til den første modstander, som trækkes fredag, ryger AaB og/eller FCK over i sidste runde - playoffrunden - i Europa League, hvor der findes en ny modstander til en duel om en plads i Europa Leauges gruppespil.

De første kampe bliver spillet 29./30. juli, mens der er returkampe 5./6. august.

/ritzau/

 

Dagens Gossip