FCK skuffer med 1-1 mod Esbjerg i pokalsemifinalen

16/04/2015

FC København skulle forsøge at skabe sig et godt udgangspunkt i det første af to opgør mod Esbjerg i pokalsemifinalen, men hjemme i Telia Parken skuffede Ståle Solbakkens mandskab og fik kun 1-1.

Det var ellers et aggressivt FCK-hold, som kom ud til første halvleg for at følge op på den stærke indsat i 4-0-sejren over Silkeborg mandag. Desværre gik dampen af ballonen efter pausen.

Københavnerne lagde et tungt pres på Esbjerg fra kampens start, og allerede efter 10 minutter gav det høje pres gevinst.

Youssef Toutouh gik højt op på Esbjergs højreback Ryan Johnson Laursen, som forsøgte et træk forbi Toutouh uden succes. FCK'eren stjal bolden, satte en enkelt forsvarsspiller af og lagde køligt bolden ind ved nærmest stolpe.

En flot præstation af Toutouh, men også en skidt fejl af Laursen, der generelt havde svært ved at tøjle Toutouh i første halvleg.

Esbjerg formåede aldrig at få gang i spillet i de første 45 minutter, og det var kun manglende FCK-skarphed, som gjorde, at det blev ved 1-0 ved pausen.

Esbjerg kom lidt bedre med efter pausen og fik truet FCK-målet et par gange, men det var fortsat hovedstadsholdet, der var farligst. Og efter en lille time burde de have fordoblet føringen.

Helt blank i feltet få meter fra mål fik Björn Sigurdarson, der scorede mod Silkeborg, frit hovedstød, men islændingen headede midt i målet, hvor Martin Dubravka diskede op med en fantastisk fodparade.

Og når man ikke scorer på sine chancer, kan det let gå galt. Det skete også for FCK.

Med godt 20 minutter igen spillede Esbjerg sig flot igennem, og modsat Sigurdarson i den anden ende var indskiftede Mick van Buren skarp, da han fra nært hold headede bolden ind til 1-1.

Begge hold tilspillede sig et par muligheder for at vinde kampen, og i overtiden fik Sigurdarson igen en stor chance, men nok en gang reddede Dubravka i Esbjerg-målet.

Dermed sluttede det 1-1, og Esbjerg tager et fint resultat med til returkampen hjemme i Vestjylland 30. april.