FCK slider sig til hjemmesejr over Esbjerg

05/10/2014

Angrebsspillet halter fortsat for ambitiøse FC København, men på en dag hvor meget lidt fungerede, vandt vicemestrene alligevel med 2-1 over Esbjerg i Superligaen søndag eftermiddag.

To scoringer med fem minutters mellemrum i begyndelsen af anden halvleg vendte en kamp, hvor FCK var i store problemer, men blev reddet af rå fight og Andreas Cornelius' sejrsmål.

Det er første gang siden 2. august, at det dyrt indkøbte hold scorer mere end et mål i samme Superligakamp.

Med sejren fik FCK nærmest optimalt udbytte af en kamp, hvor der var meget langt mellem de gode aktioner, og hvor det igen var tydeligt, at holdet er langt fra guldformen.

Der var da heller intet, der tydede på en god eftermiddag for FCK-spillerne, da de blev fulgt ud til pausen af en hidsig pibekoncert fra hjemmeholdets fans.

Tilskuerne var på det tidspunkt utilfredse med at have overværet 45 minutter, hvor københavnerne ikke magtede at skabe en målchance mod et kompakt Esbjerg-hold, som træner Niels Frederiksen havde indstillet godt.

Det er formentlig ikke kommet bag på nogen i FCK-lejren, at esbjergenserne gerne ville spille kontrafodbold, men man undgik alligevel ikke at ryge direkte ind i kniven flere gange.

Dyrt blev det, da Mathias "Zanka" Jørgensen satsede hårdt i en duel omkring midterlinjen og ikke fik afviklet situationen, for så var vejen åben for den Esbjerg-kontra, som Martin Pusic midt i første halvleg afsluttede til 1-0-føring.

FC Københavns defensiv var på forhånd handicappet af at måtte undvære både Mikael Antonsson og Per Nilsson, og bedre blev det ikke, da også den tredje forsvarssvensker, Pierre Bengtsson, måtte forlade banen med en skade.

Men trods personaleproblemerne i defensiven, er det primært i den anden ende af banen, det halter i øjeblikket.

Et bedre sammenspillet Esbjerg-hold havde bedre struktur i opspillet, men Ståle Solbakken er i gang med at bygge fundamentet til sit nye hold, og den slags indleder man som regel i de bageste rækker.

På en dag, hvor det kniber i offensiven, gælder det om at være stærk på dødbolde, og der var både præcision og omtanke i FCK's udligning, som Claudemir headede ind efter en frisparkskombination kort efter pausen.

Og lidt senere sørgede Cornelius så for, at københavnerne kan tage tre point med ind i landsholdspausen, mens Esbjerg ikke bare kan ærgre sig over nederlaget, men også over at Jonas Knudsen i slutfasen fik sit andet gule kort og dermed står til karantæne.