FCK smider føring og er langt fra Champions League

20/08/2014

FC København overvandt en tysk chokstart og førte med 2-1 over Bayer Leverkusen efter 13 minutters spil. Da kampen sluttede, var det dog tyskerne, som kunne hæve armene og juble.

Leverkusen vandt nemlig tirsdagens playoff-kamp til Champions League med 3-2 i Telia Parken, og FCK har dermed et særdeles vanskeligt udgangspunkt inden returopgøret.

Forud for den kedelige københavnske kendsgerning havde de to mandskaber leveret tempofyldt underholdning i samtlige 90 minutter.

Kampens første mål faldt allerede, inden stadionuret havde rundet fem minutter. Desværre for Ståle Solbakkens FCK-mandskab, var det tyskerne, der stod bag den scoring.

Et fladt indlæg fra Leverkusens højre side havnede hos den tyske bomber Stefan Kiessling, der let kunne dirigere bolden i mål.

Den scoring rystede på ingen måde københavnerne, der otte minutter, to dødbolde og to hovedstødsmål senere var foran med 2-1.

Først headede forsvarsspilleren Mathias "Zanka" Jørgensen en udligning i mål efter et hjørnespark, og få minutter senere var "Zanka" med i endnu en FCK-scoring.

Stopperen forlængede et frispark fra venstre side, og bolden havnede hos sommerindkøbet Daniel Amartey, som ubesværet kunne sætte hovedet på og bringe løverne i front.

Da holdene lidt over en halv time senere gik til pausen, var kampen dog vendt på hovedet igen.

Først havde Leverkusens Karim Bellarabi udlignet til 2-2 efter en halv time, og på en friløber fire minutter før pausen havde sydkoreanske Son Heung-Min bragt Leverkusen foran 3-2 på halvlegens femte mål.

De 18.221 tilskuere blev ikke forkælet med mål i anden halvleg. Det havde særligt FCK's målmand Stephan Andersen en stor andel i.

Landsholdskeeperen diskede op med flere pragtredninger og afviste gang på gang nærgående tyske forsøg.

I den anden ende kneb det for FCK med at komme frem til chancer, og en udligning var aldrig rigtig tæt på. Dermed endte kampen 3-2 til Leverkusen.

Det resultat tvinger FCK til at score mindst to gange, når holdene spiller returopgør i Leverkusen onsdag i næste uge, hvis løverne skal gøre sig forhåbninger om at kvalificere sig til Champions League-gruppespillet.