FCK spiller 1-1 i drama mod Club Brugge

Den hårde skæbne gentog sig torsdag aften for FC København i Europa League, da københavnerne fik 1-1 med hjem fra Club Brugge.

Ligesom for tre uger siden i Torino måtte Ståle Solbakken se sine spillere indkassere en scoring i overtiden, da Victor Vasquez udlignede for de belgiske værter.

Daniel Amartey havde ellers lige sendt FCK i drømmeland, da han tordnede bolden op i målhjørnet til 1-0, lige da kampuret rundede de 90 minutter. Desværre blev sejren flået væk igen kort tid efter.

Til trods for den sene dukkert kan FC København alligevel glæde sig over, at en stærk defensiv indsats resulterede i et enkelt point, der giver Solbakkens hold fine muligheder for at avancere til forårets knockout-kampe.

De belgiske værter havde langt det største antal chancer, men bortset fra et frispark på overliggeren var det meste ganske ufarligt.

Brugge-spillerne forsøgte i kampens indledning og igen fra begyndelsen af anden halvleg at ryste de danske gæster, men FCK havde læst godt på de forskellige belgiske angrebsvariationer.

De to Brugge-angribere Nicolas Castillo og Felipe Gedoz var i kraft af deres pågåenhed svære at holde helt væk. Gedoz havde flere optimistiske skudforsøg, der for det meste endte langt oppe på endetribunen.

Nicolas Castillo, som scorede to gange, da belgierne tidligere på sæsonen sendte Brøndby ud af Europa med samlet 5-0, havde efter pausen et frisparksforsøg, der ramte overkanten af overliggeren.

Derudover måtte Castillo finde sig i en del skældud fra Mathias "Zanka" Jørgensen på grund at "filmeri". Chileneren forsøgte et par gange at tiltuske sig et straffespark ved at falde lidt for let.

I løbet af anden halvleg blev Nicolas Castillo erstattet af Tom de Sutter, men indskifteren havde ligesom de øvrige Brugge-angribere svært ved at styre bolden inden for målrammen. De Sutter headede blandt andet en oplagt chance forbi mål.

FCK kom også til nogle få chancer, selv om de danske gæster ikke satsede det helt store i offensiven.

En af de største muligheder tilfaldt Mikael Antonsson, der midtvejs i første halvleg satte panden på et Pierre Bengtsson-frispark. Det hårde hovedstød havde desværre retning lige mod Brugges målmand, der kunne gribe bolden.

Der var optræk til flere lige-ved-og-næsten-situationer, og 10 minutter før pausen lagde Andreas Cornelius smart bolden videre til Nicolai Jørgensen. Målfarlige Jørgensen, som for to år siden scorede sit første FCK-mål i en sejr i Brugge, blev desværre tacklet. Ellers havde han været alene igennem med hjemmeholdets målmand.

Selv om FCK fortsat indtager tredjepladsen i gruppe B efter Torino og Club Brugge, så kan det ændre sig om to uger, når københavnerne får besøg fra Belgien.

Torino topper gruppen med syv point foran Club Brugge med fem og FCK med fire point. Helsinki er uden point efter de tre første spillerunder.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip