FCK-sportsdirektør sætter pris på ny rolle

FC København har de seneste dage præsenteret en handlingsplan, der skal være med til at indfri klubbens målsætninger på det sportslige område.

Investeringer i fodboldholdet, investeringer i stadion og en styrkelse af den sportslige ledelse via en ny organisation og ansættelse af en udviklingschef.

FCK-træner Ståle Solbakken er i den nye struktur blevet sidestillet med sportsdirektør Carsten V. Jensen i den sportslige ledelse. Og det er Carsten V. Jensen tilfreds med.

- Jeg sætter pris på, at der bliver tilført flere ressourcer til den sportslige afdeling. Det har der været brug for for at kunne indfri de målsætninger, vi har, for at kunne komme tilbage til 2010-niveau investeringsmæssigt.

- De ressourcer, og den arbejdskapacitet, den sportslige afdeling kan se frem til nu, er det vi selv har efterspurgt, og det klubben har brug for.

- Så det kan jeg kun være tilfreds med er på vej, siger Carsten V. Jensen til klubbens hjemmeside.

Sportsdirektøren ser det overhovedet ikke som en degradering af sin egen funktion.

- Samarbejdet mellem Ståle og mig har altid været stærkt, så at det bliver formaliseret nu er fint for mig.

- Vi har arbejdet og vokset sammen siden 2006, og han kan jo alligevel ikke lade være med at blande sig i det hele, siger Carsten V. Jensen.

Solbakken får større ansvar i den sportslige ledelse i FCK. Nordmanden hilser handlingsplanen velkommen.

- Investeringen i holdet er et stærkt signal om, hvad denne her klub vil. Vi kommer ikke til at kunne købe spillere fra Premier League eller Bundesligaen fra i morgen på grund af denne handlingsplan.

- Men vi vil kunne agere mere end før, når vi føler et behov for det, og den rigtige mulighed er til stede, siger Solbakken.

Også direktør Anders Hørsholt kommer tættere på den sportslige ledelse, og det er en fordel, mener Solbakken.

- Jeg ser det, som jeg altid har set det i FCK. Nu er det så formaliseret. Jeg har aldrig været i FCK, uden at jeg har følt, at jeg har været meget tæt på Anders. Det afgørende er, synes jeg, at Anders rykker tættere på CV og jeg.

- Det gør, at der bliver mere dialog end rapportering og konstatering. Vi kommer nu tættere på chefen i hverdagen. Den direkte kontakt gør forhåbentlig, at vi sammen kan eksekvere hurtigere.

- Jeg kan godt lide handling. Dette forstærker vores evne til at handle, siger Solbakken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip