FCK-svensker før EM-brag: Vi slår Danmark ud

Det danske landsholds modstander i de to playoff-kampe om en plads ved EM næste sommer blev søndag fundet.

Danskerne skal møde Sverige, en modstander de rød-hvide 103 gange tidligere i historien har mødt. Nu venter så kamp nummer 104 og 105, og dem ser FC Københavns svenske landsholdsspiller Mikael Antonsson frem til.

- Det havde været sjovt, hvis både Danmark og Sverige kunne have spillet EM, men sådan bliver det ikke. Det bliver kun Sverige.

- Vi ved godt, at Danmark har et godt hold, og det var da ikke Danmark, vi drømte om, men det bliver en sjov kamp, især for mig, der spiller i Danmark, siger Antonsson.

Når man snakker Sverige, snakker man selvfølgelig også Zlatan Ibrahimovic. Den svenske superstjerne er ifølge Antonsson varm før de to kampe i november.

- Jeg så, han scorede to mål lørdag aften, og han gjorde det rigtig godt i de seneste to landskampe. Han løfter sig med holdet, siger Antonsson.

Klubkammeraten William Kvist skal stå på den anden banehalvdel i de to fodboldbrag.

- Det bliver sjovt. Det er to fede kampe, der venter os. Jeg ved ikke, om jeg er tilfreds sportsligt, men jeg kan godt lide at spille store kampe, hvor der er gang i den, og det bliver der her.

- Vi har haft mange fede kampe mod Sverige. Jeg husker blandt andet tilbage til 2009, hvor Jakob Poulsen sparkede os til VM. Jeg har gode minder, og vi har haft et godt tag i dem, siger Kvist.

Han er klar til at håndtere Zlatan Ibrahimovic, som han tidligere har stået over for flere gange.

- Jeg husker, at jeg lavede en tunnel på ham, sidst vi mødte dem. Det kunne være, jeg skulle prøve det igen.

- Zlatan er lidt ligesom Cristiano Ronaldo, vi lige har mødt, en spiller man skal have et ekstra øje på. Men vi har klaret os fint mod ham i de seneste kampe, så det satser jeg på kan fortsætte, siger Kvist.

/ritzau/

 

Dagens Gossip